Postavljena mini lanterna zbog udesa: Mnogi su zapeli za stari, veliki semafor

“Kada automobili izlaze iz Ulice Vojislavljevića prema Donjoj Gorici, mnogo puta se dešavalo da oštete pješački semafor"
266 pregleda 7 komentar(a)
Mali semafor, Mini lanterna, Foto: Luka Zeković
Mali semafor, Mini lanterna, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.09.2013. 19:36h

Na raskrsnici puteva Cetinje - Nikšić ugrađen je mali semafor, umjesto strarog klasičnog koji je nebrojeno puta oštećen u raznim saobraćajnim udesima na toj raskrsnici.

Iz JP “Komunalne usluge” pojašnjeno je da je lanterna (semafor) postavljena na stubu iz smjera Donje Gorice ka gradu, zbog brojnih udesa na raskrsnici Cetinjskog puta i magistrale za Nikšić.

“Kada automobili izlaze iz Ulice Vojislavljevića prema Donjoj Gorici, mnogo puta se dešavalo da oštete pješački semafor. Zbog toga je naše preduzeće pomjerilo stub prema Cetinju i time smanjilo vidljivost vozačima najbližim semaforu, zbog čega je i postavljena mala lanterna, kako bi prvi, možda i drugi, vozač mogli normalno da prate svjetla na semaforu”, kazao je Zoran Vučetić “Vijestima”.

On je istakao da se mali semafori uveliko koriste u Evropi, bez obzira da li je smanjena vidljivost na raskrsnici.

“Pošto smo se uvjerili da je nakon pomjeranja semafora smanjena vidljivost na toj raskrsnici, takva situacija nam je dobro došla da bismo testirali ovu lanternu, da vidimo kako će se pokazati”, kazao je Vučetić, istakavši da svakodnevno rade na poboljšanju svjetlosne signalizacije u Podgorici.

Pomenuta raskrsnica jedino je mjesto u u Podgorici na kojem je do sada postavljen mali semafor, ali Vučetić ne isključuje mogućnost da bi moglo da ih bude i u drugim djelovima grada.

Na cetinjskim semaforima desilo se mnogo udesa, a u pomenuti stub udarali su uglavnom kamioni, ali i putnički automobili.

Bonus video: