Regata u Boki: Belan ispred međunarodne konkurencije

Počela druga etapa velike transjadranske regate , u Boki sa učesnicima jedrili i crnogorski takmičari
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2013. 13:10h

Jedanaest jedrilica klase krstaš – učesnika prve međunarodne regate “Tisuću otoka” koju priređuju Jedriličarski klub Rijeka i Porto Montenegro, startovali su iz Boke na drugu etapu ove velike transjadranske regate.

Pred njima je putovanje dugo skoro 300 milja do Rijeke gdje će regata biti i završena u naredna dva dana.Inače, sinoć je na bazenu Purobeach u tivatskoj marini Porto Montenegro priredjena svečanost dodjele nagrada za prvu etapu regate “Tisuću otoka” na relaciji Rijeka-Tivat, kao i za revijalnu malu jednodnevnu regatu “Tisuću otoka + 2” koja je vožena juče u akvatorijumu Boke Kotorske.

Foto: Porto Montenegro

Gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš dodijelio je nagrade najbržim brodovima prve etape transjadranske regate: mađarskom krstašu “Wild Joe” sa skiperom Martonom Jožom, drugoplasiranoj “Hidri” iz Austrije sa skiperom Gestom Pongracem, i trećeplasiranom brodu “Waypoint” iz Hrvatske, sa skiperom Damirom Cargom.

Foto: Porto Montenegro

Na maloj regati “Tisuću otoka +2” koja je vožena u Boki, međunarodnu konkurenciju koja je stigla iz Rijeke, te još nekoliko domaćih i stranih jedriličara koji sui m se priključili na ovom takmičenju, potukao je domaći jedriličar, Ilija Belan koji je bio najbrži kao skiper jedrilice “Maestral” tipa BLU 26, a koja pripada Porto Montenegro Yacht Club-u iz Tivta.

On je regatno polje od Porto Montenegra do peraških ostrva i nazad prošao u vremenu od 1 sat 42 minuta i 25 sekundi. Drugoplasirani je bio madjarski krstaš “Wild Joe”, a treće mjesto pripalo je hrvatskoj jedrilici “Hunter” sa skiperom Vilijamom Morisonom iz Irske.

Galerija

Bonus video: