Plantaže proslavile pola vijeka postojanja

Direktorica “Plantaža” Verica Maraš koja je pohvalila rad crnogorskog giganta i kazala je da je Crna Gora prepoznatljiva po njegovim proizvodima
79 pregleda 9 komentar(a)
Plantaže proslava, Foto: Boris Pejović
Plantaže proslava, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.09.2013. 07:32h

Kompanija „13. jul - Plantaže” proslavila je na Trgu republike, uz prigodan program, pola vijeka postojanja i uspješan završetak 50 berbe.

Prisutne građane, koji su mogli da konzumiraju grožđe i vino, zabavljali su Milena Vučić, Nina Žižić, Aleksandra Vojvodić, Žuti Serhatlić, Who See, „Perper” i ansambl Crna Gora.

Program su vodili poznati crnogorski glumci Dubravka Vukotić i Simo Trebješanin.

Proslavu je otvorila direktorica “Plantaža” Verica Maraš koja je pohvalila rad crnogorskog giganta i kazala je da je Crna Gora prepoznatljiva po njegovim proizvodima.

"Stvorili smo vina za sve prilike i ukuse u kojem danas uživaju građani 30 svjetskih zemalja", kazala je Maraš.

Oko 200 građana slavilo je sa “Plantažama”, a najveća je gužva bila na štandu gdje se toćilo vino, dijelilo grožđe i služile priganice.

Nekoliko starijih sugrađanki po nekoliko puta je punilo cegere grožđem, a mnogi su uživali u vinu koje se točilo na štandovima.

"Da ponesem unucima", kazala je sugrađanka koja je napunila ceger grožđem.

Miloš Knežević kazala je da je atmosfera “fenomenalna” i da našem gradu fali ovakvih događaja.

"Ne znam postoji li još neka firma u Crnoj Gori sa reputacijom “Plantaža” i smatram da bi u čast ovakvih preduzeća trebalo malo više da se održavaju ovakvi događaji”, kazao je Knežević.

Povodom zlatne godišnjice “Plantaže” su u vinogradu na Ćemovskom polju svečanu berbu grožđa.

Ambasador Kine u Crnoj Gori Ži Žaolin pobjedio je, odmah iza njega bio je ambasador Rusije Nesterenko Andrej Aleksejevič, dok je treća po uspješnosti u branju grožđa bila ambasadorka Poljske Gražina Sikorska.

Ambasador Kine Ži Žaolin uspio je da ubere 47 gajbi grožđa, njegov kolega iz Rusije 45, dok je 41. gajbu grožđa nabrala ambasadorka Poljske.

Bonus video: