Vanja Ćalović odgovara Subotiću: Mjesto vam je pred sudom

"Građani ne treba više da se plaše da objelodane podatke o osumnjičenima za organizovani kriminal"
26 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2013. 08:53h

Redakciji “Vijesti” stiglo i pismo Vanje Ćalović u kome odgovara Subotiću.

Subotić: Akt agresije i primitivizma >>>

Odgovor prenosimo integralno:

“Umjesto da odgovara pred nezavisnim sudovima, Stanko Subotić, čije bogastvo je proizvod ratnih i nesrećnih devedesetih, je danas na slobodi, a obebjeđuju ga službenici policije.

U tako poremećenom sistemu, građani imaju dužnost i obavezu da rade ono što je u pravnim državama posao policijskih i pravosudnih organa, jer će svaka njihova fotografija, dokument ili evidentirani kontakt sa predstavnicima korumpiranih političara, biti dokaz u sudskom postupku, kada Crna Gora zaista krene da se bori protiv organizovanog kriminala.

Zato sam fotografisala Stanka Subotića koga više zemalja sumnjiči za organizovani kriminal, a njegova fotografija je godinama krasila sajt Interpola.

Takvim licima osumnjičenim za takva krivična djela svako normalno ponašanje odgovornih građana koji traže da kriminalci završe u zatvoru predstavlja zadiranje u njihovu privatnost i smatraju ga nevaspitanim.

Ipak, izostanak njegove brutalne fizičke reakcije na licu mjesta pokazuje da je i on svjestan da su njegovi politički zaštitnici sve slabiji. Zato, umjesto nasilja, saopštenjima za medije, koja su ispod svakog intelektualnog nivoa, iskazuje svoju nemoć i primitivizam kao odliku podzemlja koje ga je stvorilo.

Zbog toga građani ne treba više da se plaše da objelodane podatke o osumnjičenima za organizovani kriminal i mafijaško udruživanje, pa ih pozivam da sve dokaze o tome dostave MANS-u, a mi ćemo se boriti da inkriminisana lica imaju pravedno i efikasno suđenje”.

Galerija

Bonus video: