Mugoša tražio da Burić sve vrati u prvobitno stanje

Mugoša je rekao da je 7. avgusta, kada je srušen hotel Crna Gora, bio na godišnjem odmoru van države
98 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2013. 16:41h

Gradonačelnik Glavnog grada Podgorice, Miomir Mugoša, saopštio je da je trenutku rušenja hotela Crna Gora bio na godišnjem odmoru van države, ali da je od vlasnika kompanije Normal, Žarka Burića, tražio da sve vrati u prvobitno stanje.

„Pozvao sam Burića i saopštio mu svoj stav. To je bio po njega vrlo neprijatan razgovor, direktan i konkretan. Rekao sam mu da, što se mene tiče, prvo što treba da uradi je da sve vrati u prvobitno stanje“, kazao je Mugoša novinarima na otvaranju Kraljevog parka.

On je rekao da je 7. avgusta, kada je srušen hotel Crna Gora, bio na godišnjem odmoru van države.

„Bilo je nekih natpisa. To je urađeno neoprezno, a ne namjerno. To je utvrđeno, imao sam prilike da vidim sva dokumenta. Da smo nešto mi iz grada uradili, ja bih prvi izašao i to saopštio“, rekao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, tada su „nastale žalopojke i naslovi da se popune termini u vrućem avgustu, kada se ništa ne dešava“.

Na mjestu hotela Crna Gora planirana je gradnja novog, poznatog svjetskog lanca Hilton.

Predstavnici kompanije Normal ranije su najavili da će postupiti po nalogu Uprave za inspekcijske poslove i terasi gradske kafane hotela Crna Gora i stubovima kolonade vratiti prvobitni izgled.

Uprava za inspekcijske poslove objavila je rezultate kontrole radova na hotelu Crna Gora, a prema izvještaju koji je dostavljen Ministarstvu održivog razvoja i turizma, prilikom planiranja rušenja dijela hotela došlo je do urušavanja elemenata građevinskih konstrukcija, i to u dijelu južne i zapadne fasade, koje projektom nijesu bile predviđene za rušenje.

Zbog toga je investitoru naloženo da otkloni nepravilnosti i izvede radove u skladu sa projektom za koji je saglasnost dalo nadležno Ministarstvo.

Galerija

Bonus video: