Pozitivna: Crnoj Gori ne trebaju apostoli straha

Pozitivna Crna Gora zahtijeva od nadležnih državnih organa, Policije i Tužilaštva, da hitno i efikasno sprovedu istragu o ovom događaju
86 pregleda 17 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.09.2013. 12:49h

Pozitivna Crna Gora najoštrije je osudila razbojničko i nasilničko ponašanje Vladimira Bebe Popovića koji je napao ekipu "Vijesti" na novinarskom zadatku.

Poslanik Pozitivne Srđan Perić je poručio da bi Crna Gora trebalo da bude slobodna zemlja, a njeni građani slobodni građani, jer to garantuje Ustav.

"Ne ulazeći u razumijevanje koncepta javne politike ovog „NVO aktiviste" ističemo da njegovo ponašanje i projekcija Crne Gore kao društva u kome ima nedodirljivih, u kome se ljudima prijeti, oduzimaju sredstva za rad, u kome se novinari vrijeđaju najprimitivnijim rječnikom i to na radnom zadatku i na javnom mjestu, je nešto protiv čega su se građani ove države borili i za što će se izboriti", navodi Perić.

Perić smatra da se takvim djelovanjem škodi državnim interesima Crne Gore, koja se može doživjeti kao zemlje gdje je dozvoljeno primitivno iživljavanje nad novinarima.

"Crna Gora niti je bila niti će to biti. Crna Gora nema potrebu za apostolima straha, bahatosti i osionosti, a svako dalje civilizacijsko nazadovanje je apsolutno neprihvatljivo, makar ko ga propovijedao ili sprovodio. Dodatno je poražavajuće to što je događaju prisustvovao i dugogodišnji pripadnik MUP-a koji nije reagovao prilikom ovog čina nasilja, što ovom događaju daje krajnje mučnu dimenziju", dodaje Perić.

Pozitivna Crna Gora zahtijeva od nadležnih državnih organa, Policije i Tužilaštva, da hitno i efikasno sprovedu istragu o ovom događaju jer on predstavlja još jedan akt nasilja nad novinarima i medijima i predstavlja flagrantan primjer kršenja medijskih sloboda.

Bonus video: