Berane: Medicinsku pomoć zatražilo 55 građana

Epidemija stomačnog virusa ne jenjava u Beranama, Higijensko - epidemiološka služba Doma zdravlja Berane nastavila sa uzimanje uzoraka građana za mikrobiološku dijagnostiku
0 komentar(a)
Dom zdravlja Berane, Foto: Tufik Softić
Dom zdravlja Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 03.09.2013. 09:38h

Izabranim doktorima Doma zdravlja Berane i Hitne pomoći u tom gradu, do jutros u sedam sati javilo se 1.320 pacijenata sa stomačnim tegobama, od čega 55 u proteklih 24 sata. Iz Doma zdravlja Berane saopšteno je da je na Dječjem odljeljenju Opšte bolnice u tom gradu 15 djece od čega troje u posljednja 24 sata.

U saopštenju se navodi da na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice nema pacijenata sa stomačnim tegobama. “Klinička slika oboljelih je blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku. Jedan broj oboljelih imao je probleme sa stolicom i povišenu tjelesnu temperature”, navode iz beranskog Doma zdravlja. Dodaje se da Higijensko-epidemiološka služba te zdravstvene ustanove u saradnji sa Institutom za javno zdravlje, nastavila epidemiološko anketiranje građana sa stomačnim tegobama, kao i uzimanje uzoraka za mikrobiološku dijagnostiku.

“Građanima Berana preporučujemo da za piće koriste flaširanu vodu uz pojačane higijenske mjere”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: