KRAJ GLAVNE SEZONE

Petrovačka noć: Fešta uz besplatnu ribu, vino i pivo

Program je počeo u popodnevnim satima tradicionalnim narodnim igrama, gdje je snage odmjerilo nekoliko ekipa u vuči konopa
130 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2013. 07:28h

Uz bogat muzičko-zabavni program, vino, pivo, ribu i brodet, koji su mogli besplatno da degustiraju na najvećoj pučkoj fešti na crnogorskoj obali - “Petrovačkoj noći“, nekoliko hiljada turista, mještana i posjetilaca iz okolnih primorskih gradova, sinoć su do kasno u noć obilježavali kraj ovogodišnje glavne turističke sezone.

Feštu uspješno već devet godina organizuje Turistička organizacija Budva.

Program je počeo u popodnevnim satima tradicionalnim narodnim igrama, gdje je snage odmjerilo nekoliko ekipa u vuči konopa, a organizovana je i trka plivača od pristaništa do obale.

Dešavanja su nastavljena defileom budvanske Gradske muzike gradskom rivom, a potom je na platou ispred Javne ustanove “Crvena komuna” održao polučasovni koncert.

Centralni događaj petrovačke fešte svakako je bio priprema i posluživanje ribe, te brodeta, uz vino i pivo.

Na punktu ispred hotela “Palas” već od 17.30 časova članovi Sportsko-ribolovnog društva “Širuni” započeli su pripremu ribe.

Na drugom puntku kod konobe “Katič” svoja kulinarska umijeća pokazali su iskusni članovi Udruženja kuvara i šefova kuhinja.

Menadžerka za manifestacije u TO Budva Maja Rašković navela je da je podijeljeno ukupno 500 kilograma brodeta, 300 kilograma ribe, te posluženo 500 litara piva i 1.000 litara vina.

Ispred “Crvene komune” nastupila je klapa ”Castel Nuovo”, a potom i kubanski sastav “Cubalcanika”.

Kasnije je pred petrovačkom publikom, na velikoj bini postavljenoj ispred hotela “Palas”, nastupio Vlado Georgiev, dok je tačno u ponoć, nebo iznad Petrovca obasjao veliki vatromet.

Za zabavu do kasno u noć bio je zadužen poznati DJ sastav “Stereo ambasada”.

Galerija