Ljudi, ja tog magarca žitom hranim

Porodica Smailja Vukića iz sela Leskovac, između Bara i Ulcinja, ne može da vjeruje što se sve izdešavalo nakon objavljivanja snimka kako Smailj vuče magarca automobilom
104 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2013. 13:58h

Kada je u utorak nadomak kuće u selu Leskovac stao da zaveže svog magarca za auto, Smailj Vukić (65) nije mogao ni da sanja što će ga zbog tog poteza snaći u narednih 48 sati - prvo je dospio u novine i udarne TV vijesti, potom u policijsku stanicu, gdje mu je na teret stavljeno mučenje životinja, a slijedi mu i izlazak pred sudiju za prekršaje i vjerovatno novčana globa.

Penzionisani radnik Luke Bar je u šoku, kaže ne zna što ga je snašlo:

“Ma meni na pamet nije palo da će me od 65 godina provlačiti kroz novine i televiziju da mučim životinje, pa ja tog magarca žitom hranim. I da je bio neki tuđi, ne bih ga dirao”, priča Smajilj juče popodne dok dočekuje ekipu “Vijesti” na ulazu u porodično imanje u Leskovcu, na samoj granici opština Bar i Ulcinj.

"Magarac je živ, nije ga Smailj ubio", Foto: Anto Baković

Vukići sa nevjericom odmahuju glavom, kažu - seljak živi od stoke, a ne da je muči, a supruga mu dodaje: “Tog magarca ne razdvaja od krave”.

Iz štale izvode magarca, vele: “Eto, živ je, nije ga Smailj ubio”.

Radimo u imanju cijeli dan, ne čitamo novine, još ništa ne znamo, a onda nas zove kćerka i kaže izašao je tata u novinama, vidjela se registracija auta. Predveče je zvao i komandir policije iz Bara, zatražio da dođem u stanicu. Nije mi bilo svejedno, za cijeli svoj život nikakav prestup napravio nijesam, a sada me zovu u policiju, priča Smailj Vukić, penzionisani radnik Luke Bar, za koga u Mrkojevićima kažu da ne bi mrava zgazio

Mrkojevići, koje su reporteri “Vijesti” pitali kako da se dođe do Leskovca, hvale Smailja. Tvrde da u životu nije mrava zgazio, nije im jasno u što se sve ovo izrodilo. Ni bivše kolege iz Luke nemaju za njega drugačijih riječi. Zato su u kući Vukića i bili iznenađeni razvojem događaja.

“Radimo u imanju cijeli dan, ne čitamo novine, još ništa ne znamo, a onda nas zove kćerka i kaže izašao je tata u novinama, vidjela se registracija auta. Predveče je zvao i komandir policije iz Bara, zatražio da dođem u stanicu. Nije mi bilo svejedno, za cijeli svoj život nikakav prestup napravio nijesam, a sada me zovu u policiju. Došao sam, rekli su mi da će protiv mene podnijeti prijavu zbog zlostavljanja životinje jer je izašao snimak na TV i oko njega se podigla velika galama”, kaže Smajilj.

Foto: Čitalac reporter

Ukućani dodaju da se u komšiluku i na pijaci gdje prodaju voće i povrće svako smijao kad je čuo što se desilo, počeli su svi da zbijaju šale na njegov račun.

“U početku je bilo smiješno, a onda tužno. Što ako bude kazna od 2.000 eura, kao što su nam rekli da je moguće? Pa, pozajmićemo, ali platićemo”, vele Vukići.

I žele da se zna: “Smailj je 32 godine vozio 'fiću', pa je kupio 'juga', a onda dolazi u sve vijesti kao da je kriminalac. To je velika uvreda i za Smailja i za porodicu... Mi živimo od onoga što proizvedemo”.

Bonus video: