Lekoviću krive “Vijesti”

Komisija za sprečavanje sukoba interesa tvrdi da Numanović nije dobijao bonus
0 komentar(a)
Slobodan Leković, Foto: Boris Pejović
Slobodan Leković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.08.2013. 10:56h

Povodom teksta „Pogrešno prepisali od Lekovića“, reagovala je Komisija za sprečavanje sukoba interesa.

“Komisija ističe da tekst, a posebno naslov navodi čitaoca na pogrešnu informaciju, koja želi kazati da u Komisiji i kod „Lekovića“ postoje neki podaci koji su netačni. Čitaocima koji su pratili prepisku, dva-tri dana, između NVO CGO i Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija vezano za plate i ukupna primanja pojedinih javnih funkcionera, posebno ministara, odjednom, dodaje se i treća strana (u ovom slučaju Komisija i posebno njen predsjednik Leković), koja u svemu ovome nije bila uključena.

U Komisiji se čude zašto je ovakvo ponašanje lista „Vijesti“, kada je uvijek i u svako doba, na pozive novinara, pružana informacija iz ove oblasti. Da je neko („Vijesti“, NVO CGO i dr.) tražio od Komisije podatke, bio bi upućen na sajt www.konfliktinteresa.me, gdje su svi podaci o imovini javnih funkcionera javno i transparentno iznešeni, što je posebno iskazano u Izvještaju o radu Komisije za 2012. godinu, kojeg je 29. jula ove godine Skupština Crne Gore usvojila.

U slučaju gospodina Suada Numanovića, ministra, iskazani su svi imovinski kartoni na sajtu Komisije, pa i za 2011. i 2012. godinu. U kartonu za 2011. godinu (datum obrade 2012. godine) stoji da su bili bonusi, dok u 2012. godini (datum unosa 2013. godine) toga nema, što je odavno jasno svima,” piše u reagovanju Komisije koje je potpisao Slobodan Leković.

U kartonu za 2011. stoji da su bili bonusi, dok u 2012. toga nema, što je odavno jasno svima.

Bonus video: