Počinje prva intenzivna revitalizacija niskonaponske elektromreže

Rukovodstvo CEDIS-a informisalo je predsjednika Vlade o detaljima programa vrijednog više od 80 miliona eura na osnovu kojeg će radovi početi već u februaru 2019. godine
0 komentar(a)
Vlada CEDIS, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada CEDIS, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 16.07.2018. 14:39h

Predsjednik Vlade Duško Marković podržao je danas program prve intenzivne revitalizacije niskonaponske i srednjenaponske elektromreže koji bi trebalo da omogući svim građanima odnosno domaćinstvima i privrednim društvima u Crnoj Gori, pogotovo u sjevernom regionu, da u roku od tri godine dobiju kvalitetno i pouzdano snabdijevanje električnom energijom bez povećanja cijena, saopšteno je iz Vlade.

„Ovo je ozbiljan i kvalitetan program. Sačekaćemo izjašnjenje Regulatorne agencije za energetiku. Vlada će sa svoje strane podržati ovaj program od državnog značaja i postarati se, kao većinski vlasnik Elektroprivrede Crne Gore, da implementacija bude kvalitetna“, rekao je Marković na sastanku sa predsjednikom Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Miodragom Čanovićem i izvršnim direktorom i članom Odbora direktora Zoranom Đukanovićem.

Prvi program revitalizacije niskonaponske mreže je, dodaju iz Vlade, inicirao prije nešto više od mjesec Marković, nakon što je u brojnim kontaktima sa građanima i privrednicima, pogotovo na sjeveru, ustanovio da kvalitetno snabdijevanje električnom energijom predstavlja sve veći problem i za privredu i za građane.

Rukovodstvo CEDIS-a informisalo je predsjednika Vlade o detaljima programa vrijednog više od 80 miliona eura na osnovu kojeg će radovi početi već u februaru 2019. godine.

Sastanku je prisustvovala i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Bonus video: