Temperature iznad normale, ali ne kao 2012.

Micev je kazao da je do juče palo 23 odsto uobičajenih julskih padavina
1 komentar(a)
temperatura, ljeto, vrućine, Foto: Vesko Belojević
temperatura, ljeto, vrućine, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.07.2013. 16:56h

Meteorolog Branko Micev tvrdi da je jul ove godine nešto svježiji nego prošle, ali da su prosječne dnevne temperature ipak za dva stepena iznad klimatske normale.

Pojasnivši da je lanjski jul bio “ekstremno” topao, Micev je kazao da su do sada zabilježena 34 tropska dana - sa temperaturom od najmanje 30 stepeni, 12 manje nego prošle godine.

On je rekao da je bilo 68 ljetnjih dana, sa temperaturom od 25 ili više stepeni.

Micev je kazao da je do juče palo 23 odsto uobičajenih julskih padavina.

“U gradu je pala neznatna količina kiše, dok je u planinskim okruženjima bila povremeno učestala pojava. Za sada je bilo 12 tropskih dana manje u odnosu na prošlu godinu, u kojoj je zabilježeno ukupno 106 tropskih dana”, pojasnio je Micev.

Meteorolozi do petka očekuju sunčano i toplo vrijeme, sa temperaturama oko 30 stepeni, a već za vikend najavljuju osvježenje i pad temperature za nekoliko stepeni.

“Do petka će temperatura vazduha biti u porastu, dok će za vikend temperatura imati tendenciju pada. U planinskim predjelima očekuje se kratkotrajna pojava grmljavinskih oblaka i kiše”, rekao je Micev. U Podgorici je juče u 16 časova izmjereno 30,4 stepeni.

Bonus video: