Tokom ljeta bez semafora na Zabjelu i Starom aerodromu

“Analize pokazuju da se lakše saobraća glavnim pravcima prema moru, Cetinju i Budvi kada su semafori isključeni"
62 pregleda 1 komentar(a)
semafori, Zabjelo, Foto: Vesko Belojević
semafori, Zabjelo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.07.2013. 14:53h

Semafori u Ulici Vojislavljevića na Zabjelu i na Bulevaru Josipa Broza Tita na Starom aerodromu biće isključeni tokom ljetnje sezone, kako se ne bi usporavao saobraćaj i stvarale nepotrebne gužve. Semafori su isključeni već danima, a šef rasvjete u JP “Komunalne usluge” Zoran Vučetić pojasnio je da je to učinjeno po nalogu Sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove, jer je u ljetnjem periodu pojačan tranzit kroz Podgoricu.

“Analize pokazuju da se lakše saobraća glavnim pravcima prema moru, Cetinju i Budvi kada su semafori isključeni. Sporije se prolazi i čeka na uključenje iz sporednih ulica, ali zato putnici u tranzitu brže prolaze. Upaljena semaforska rasvjeta usporava saobraćaj i stvara gužve, naročito na kružnim tokovima, a da bi se to izbjeglo u toku sezone jednostavno isključimo signalizaciju”, rekao je Vučetić juče “Vijestima”.

Iako isključeni semafori ubrzavaju saobraćaj i utiču na smanjenje gužvi, prelazak takvih raskrsnica može da bude veoma opasan za pješake.

Baš na isključenim semaforima u Ulici Vojislavljevića u nedjelju je umalo stradao pješak. Mlađeg momka udario je vozač “mercedesa”, dok je pokušavao da pređe raskrsnicu krećući se iz pravca Tarinih garaža ka Zabjelu.

Pješak nije povrijeđen, a nakon nezgode dvojica momaka su se ubjeđivala treba li pozvati policiju.

Vozač automobila molio je da se policija ne zove, a pješak je u prvi mah želio to da uradi, uz obrazloženje da želi da ga onemogući da još nekoga udari i ozbiljnije povrijedi.

Pješak je na kraju odustao od svoje prvobitne namjere.

Bonus video: