Srednjoškolci protestovali zbog krađe lančića stradalog druga

"Nudili smo nagradu onome ko vrati Urošev lanac, spremni smo da platimo i mnogo više"
157 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2013. 09:36h

Oko 100 drugova i drugarica 17-godišnjeg Kotoranina Uroša Ćorovića koji je prije više 20 dana život izgubio prilikom vožnje motorom na putu Trojica- Kotor, počeli su jutros sa jednočasovnim mirnim okupljanjima ispred zgrade Osnovnog suda u Kotoru, u znak protesta zbog krađe zlatnog lančića nastradalog mladića.

Kako je bilo i najavljeno, oni su se okupili jutros u 8 i 30 ispred zgrade Osnovnog suda, svi u bijelim majicama na kojima je odštampana Uroševa slika sa natpisom “Pravda za Uroša”.

"Na našim majicama sve piše, tražimo pravdu za Uroša" kazale su Vijestima njegove drugarice Vladana Beranović, Nikoleta Čavor i Maša Bućin.

"Ovo su mirni protesti, koji su organizovali Uroševi drugovi u znak protesta nadležnim institucijama koje apsolutno ništa nijesu uradile, ili vrlo malo da se krivci izvedu pred lice pravde. Ova djeca su se organizovala kao što vidite, mirno, i dolaziće svakog radnog dana u terminu od 8 i 30 do 9 i 30 časova,da iskažu svoj bunt jer počinioci ovog zločina nijesu privedeni pred lice pravde. Mi smo ovdje zbog Ustavom zagarantovanog prava, zbog pravde", kazala je Vijestima Uroševa majka Dragana Nikolić.Ona je ponovila da ovdje nije riječ o materijalnoj stvari, već sentimentalnoj.

"Nudili smo nagradu onome ko vrati Urošev lanac, spremni smo da platimo i mnogo više nego što je njegova vrijednost, tako da ovdje nema ni pomisli na mateeijalno.Oskrnavljeno je tijelo našeg Uroša, krađom lančića sa vrata mrtvog djeteta od 16 godina", kazala je sa sjetom u glasu Nikolić.

Urošev brat od tetke Vasilije Nikolić, kaže da su ogorčeni.

"Ja sam bio sa njim u trenutku nesreće, gledao sam kako gine, mrtvog sam ga držao na rukama, I da sam znao šta će se desiti ja bih mu prvi skinuo taj lanac i uzeo ga. Nadležni su zatvorili ovaj slučaj, a mi ćemo pokušati na ovaj način da bar pokrenemo postupak da se pokuša naći lanac. A istovremeno da ukažemo da ako se ovo nama desilo da se nikome ne desi ubuduće, jer ovo nije prvi put, da se dešavaju ovakve stvari.Javilo nam se puno porodica koje sui male ovakav problem", kazao je Nikolić.

Skup je kako je i najavljeno protekao mirno, u tišini, a prijavljen je policiji čiji službenici su takođe bili prisutni.

Saobraćajna nesreća se dogodila 13. juna, nekoliko časova poslije podna, a nakon što je izvršen uviđaj, tijelo mladića je iz Kotora, vozilom JKP Kotor, odvezeno u Klinički centar na obdukciju.

Tijelo je, kako sumnjaju članovi porodice zajedno sa lančićem, stavljeno u kesu, što potvrđuju i fotografije sa uviđaja. Iako ne sumnjaju na obducenta dr Miodraga Šoća koji je radio obdukciju nastradalog mladića,vjeruju da je za nestanak ogrlice krivo osoblje Kliničkog centra koje priprema tijelo za obdukciju.

Lica sa odjeljenja za sudsku medicine koja su bila označena kao mogući krivci su saslušani, negirali krivicu, i time je slučaj zatvoren.

Galerija

Bonus video: