Povrijeđeni konj i dalje na ulici, nadležni ne reaguju

Iz Uprave za inspekcijske poslove nijesu odgovorili kada će ukloniti povrijeđenu životinju, najavivši odgovore za danas
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.07.2013. 07:26h

Teško povrijeđeni konj, sa vjerovatno slomljenom zadnjom desnom nogom, već četiri dana bespomoćno luta Konikom i Starim aerodromom. Kao i mnogo puta do sada - nadležni ne reaguju, a povrijeđenoj životinji pomažu samo građani.

Konj, povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi, juče oko podne teturao se u Ulici Avda Međedovića, a ni sinoć do 18 časova nadležni nijesu ništa preduzeli.

“Još prije četiri dana konj je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi na Koniku, u kojoj su učestovala zaprežna kola i automobil. Policija je obavila i uviđaj, ali je, nakon udesa, konj izgleda napušten. Davali smo mu vode, hranili ga, a pošto nisam imala što drugo da mu dam da jede - kupovala sam pancerote da ga nahranim”, kazala je Marija Glavatović juče “Vijestima”.

Stanari iz obližnjih zgrada i kuća tvrde da su se više puta obraćali Komunalnoj policiji i Veterinarskoj inspekciji, ali da niko nije dolazio da pomogne povrijeđenoj životinji.

“Proteklih dana nekoliko puta smo zvali Komunalnu policiju i Veterinarsku službu, ali uzalud, pošto smo u obje službe dobili odgovor da nijesu nadležni. Zvao sam i medije da dođu i slikaju konja, ne bi li na taj način natjerali neku od ove dvije službe da reaguje”, kazao je stanovnik Starog aerodroma koji je želio da ostane anoniman.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopštili su “Vijestima” da su tek juče oko 11 časova obaviješteni da povrijeđeni konj tumara gradskim ulicama.

Oni nijesu odgovorili kada će ukloniti povrijeđenu životinju, najavivši odgovore za danas.

Na Starom aerodromu, u Zmaj Jovinoj ulici, krajem marta je takođe bio teško povrijeđeni konj na ulici. Djeca su ga hranila, pojila i pokrivala ćebetom, a mještani uzaludno cijeli dan pozivali u pomoć Komunalnu policiju i Veterinarsku inspekciju.

Djeca su njegovala životinju do kasno uveče, a do ujutro konj je nestao.

Galerija

Bonus video: