AMSCG: Radovi na više dionica, voziti pažljivo

Iz AMSCG-a upozoravaju vozače da voze opreznije i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju
1 komentar(a)
putevi, Foto: Shutterstock
putevi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.07.2013. 07:32h

Na većini putnih pravaca u Crnoj Gori saobraćaj se odvija nesmetano, uz izuzetak na dionicama u sjevernim predjelima gdje je vidljivost mjestimično smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG-a upozoravaju vozače da voze opreznije i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Od 1. jula do 1. septembra, svakog dana od 17 do 22 sata, zabranjuje se saobraćaj motornih teretnih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi pet tona, na dijelovima magistralnih puteva Bioče-Kolašin-Mojkovac, Podgorica-Sotonići-Petrovac, Granični prelaz Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Budva-Bar-Granični prelaz Sukobin kao i Podgorica-Cetinje-Budva.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanja puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila.

U toku je rekonstrukcija tunela Tivran, na magistralnom putu M-2 Ribarevina-Berane, zbog čega će se saobraćati u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dijelu magistralnog puta M-2, na dionici Debeli Brijeg-Kamenari postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, zbog izgradnje kanalizacionog kolektora.

Na magistralnom putu M-2.4 na dionicu Krute-Vladimir do raskrsnice za Ostros, zbog rekonstrukcije puta na mjestu radova saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani u mjestu Bijela Crkva saobraća se jednom trakom naizmjenično, zbog oštećenja trupa puta.

Na regionalnom putu R-4, Slijepač most-Pljevlja, na dionici Pavino Polje-Kovren-Crkvice, rekonstruiše se put i saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Berane-Lubnice, zbog rekonstrukcije lokalnog puta, saobraćaj se obustavlja od 11 do 15 sati.

U tunelima Sozina i Ras farbaju se bočni zidovi od 23 do šest sati, i na tim lokacijama saobraćaće se jednom magistralnom trakom.

Oduzeto 29 vozačkih dozvola

U Crnoj Gori se u protekla 24 sata dogodilo 11 saobraćajnih nezgoda, a jedna osoba je lakše povrijeđena.Iz Operativnog centra Uprave policije saopšteno je da je izdat 571 nalog za uplatu novčanih kazni i podnijeto 45 prekršajnih prijava.Policija je oduzela 29 vozačkih dozvola i četiri para registarskih tablica

Bonus video: