Sa jeftinim kartama prvim avionom iz Tivta za Frankfurt otputovalo 30 putnika

"Condor" će ove godine na toj liniji obaviti ukupno 14 rotacija, što je povratak tog prevoznika na crnogorsko tržište
55 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2013. 08:52h

Renomirana njemačka aviokompanija "Condor Flugdienst", uspostavila je danas sezonski saobraćaj na liniji Frankfurt-Tivat-Frankfurt a na kojoj će njeni avioni letjeti jednom nedjeljno do 1.oktobra, svakog utorka.

"Condor" će ove godine na toj liniji obaviti ukupno 14 rotacija, što je povratak tog prevoznika na crnogorsko tržište i na tivatski aerodrom gdje su "Condorovi" avioni tokom osamdesetih bili čest prizor, dovodeći hiljade njemačkih turista na ljetovanje u Crnu Goru.

"Condor" će ove godine na toj liniji obaviti ukupno 14 rotacija, što je povratak tog prevoznika na crogorsko tržište i na tivatski aerodrom gdje su "Condorovi" avioni tokom osamdesetih bili čest prizor, dovodeći hiljade njemačkih turista na ljetovanje u Crnu Goru.

- "Condor" je najveći i najomiljeniji njemački turistički avioprevoznik i poznati smo po kvalitetu naše usluge i raznovrsnosti destinacija na koje letimo. Pokrivamo ne samo tradicionalne destinacije na kojima se uobičajeno odmaraju njemački turisti, već otvaramo i nove kao što je sada slučaj sa Crnom Gorom. Vjerujemo da će ova regija imati odličnu budućnost kada su u pitanju planovi njemačkih tur-operatora i zato smo otvorili sezonsku liniju za Tivat. Za početak, ove ćemo godine letjeti jednom nedjeljno do početka oktobra, a letimo sa avionima tipa „airbus A 320“ kapaciteta 174 putnika. To su avioni litvanske kompanije „SmartLynx Airlines“ koje smo iznajmili za ovo ljeto - kazao je tim povodom "Vijestima" menadžer aerodromskih operacija u "Condoru" Jirgen Behrens.

On je danas dočekao prvi "Condorov" avion i njegovih 125 putnika koji su stigli iz Frankfurta i prije predviđenog vremena za slijetanje u Tivat u 8.45 časova.Nakon što su oni izašli, u avion se ukrcalo 30 putnika - većinom gradjana Crne Gore koji su proteklih dana online preko "Condorovog" sajta, kupili karte za Frankfurt po prosječnoj cijeni od nepunih 60 eura.

Naime, njemački avioprevoznik, osim što vozi čartere za tamošnje turističke-agencije, gotovo uvijek u svojim avionima ima i dio slobodnih mjesta koje prodaje na načlin na koji to rade lou-kost kompanije, pa se tako već neko vrijeme mogu online kupiti i karte na liniji Franfurt-Tivat-Franfkurt. Cijena karte za let u ekonomskoj klasi od Tivta do Franfurta za naredni utorak, 9.jula, tako danas na "Condorovom" sajtu iznosi 57,99 eura.

- Za prvi let na jednoj destinaciji, 30 putnika u povratku za Njemačku je sasvim u redu i nada se da će te brojke ubuduće samo rasti - kazao je Behrens.

On je veoma zadovljan načinom na koji su službe aerodroma Tivat kvalitetno prihvatile i opslužile prvi "Condorov" avion dodajući da je tako nešto i očekivao „imajući u vidu pozitivna iskustva naše sestrinske aviokompanije "Thomas Cook" iz Belgije koja već nekoliko godina leti za Tivat gdje dobija odličnu uslugu".

"Condor Flugdienst" je inače, dio međunarodne „Thomas Cook“ grupe. Aviokompanija sa bazom u Frankfurtu ima flotu od 41 aviona koji lete na 75 destinacija širom svjeta i godišnje prevezu preko 6 miliona putnika.

Galerija

Bonus video: