Delegacija Opštine HN položila vijenac na Bezmetković

“Trinaesti jul je u istoriju naše zemlje upisan zlatnim slovima, kao praznik slobode i borbe za bolju budućnost”, kazao je Katić i istakao da je ovaj dan povod da se sa posebnim pijetetom sjetimo ideala, patriotizma, nesebičnosti i žrtve naših predaka"
0 komentar(a)
polaganje vijenca, Foto: Slavica Kosić
polaganje vijenca, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 13.07.2018. 12:47h

Povodom Dana državnosti Crne Gore, 13. jula vijenac na spomenik Bezmetković na Savini, u ime Opštine Herceg Novi položili su predsjednik Stevan Katić, potpredsjednica Danijela Đurović i odbornik Dragan Šimrak.

Predsjednik Katić je čestitao Dan državnosti sa “mjesta koje je simbol slobode i besmrtnosti onih koji su za nju položili živote”.

“Trinaesti jul je u istoriju naše zemlje upisan zlatnim slovima, kao praznik slobode i borbe za bolju budućnost”, kazao je Katić i istakao da je ovaj dan povod da se sa posebnim pijetetom sjetimo ideala, patriotizma, nesebičnosti i žrtve naših predaka".

“Tekovine 13. jula uče nas da se jedino u miru, slobodi i zajedništvu, poštujući jedni druge, možemo razvijati i napredovati, a da od naše svijesti i savjesti zavisi društvo u kojem će živjeti naša djeca. Preci su nas zadužili, a mladost zaslužuje da stvaramo i za sobom ostavimo zemlju pravih vrijednosti, jednakih šansi, prosperiteta, zemlju nezavisnih, jakih institucija i zadovoljnih građana, ponosnih na svoju kulturu i tradiciju. Čestitam vam 13. jul, sa željom da svako od nas bude čovjek koji će tu dužnost časno ispuniti”, poručio je predsjednik Opštine.

Vijence na spomenik Bezmetković položili su i predstavnici Udruženja boraca NOR-a 1941.-1945, a prisustvovao je konzul Republike Srbije u Herceg Novom Zoran Dojčinović.

Dan državnosti Crne Gore obilježava se u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država, i isti datum 1941. godine kada je naš narod je podigao ustanak protiv fašizma.

Bonus video: