Sezonska linija Tivat- Frankfurt: Do Njemačke za 60 eura

Avioni njemačke kompanije slijetaće svakog utorka u 8.45 sati na tivatski aerodrom, odakle će nazad za Franfurt polijetati sat vremena kasnije
84 pregleda 20 komentar(a)
Airbus A320, Erbas, Foto: Flyflytravel.com
Airbus A320, Erbas, Foto: Flyflytravel.com
Ažurirano: 27.06.2013. 11:58h

Poznati njemački čarter-avioprevoznik „Condor“ uspostaviće u utorak, 2. jula, sezonsku liniju Frankfurt-Tivat-Franfkurt saopšteno je iz poslovodstva aerodroma Tivat.

„Condor“ će između ta dva grada ove sezone imati ukupno 14 letova, svakog utorka po jedan u vremenu od 2. jula do 1.oktobra. Avioni njemačke kompanije slijetaće svakog utorka u 8.45 sati na tivatski aerodrom, odakle će nazad za Franfurt polijetati sat vremena kasnije.

Let u jednom pravcu inače, traje dva sata.

„Prilikom prvog slijetanja „Condora“ u utorak, pripremićemo im doček onako kako se uobičajeno rade avionske inauguracije kada neka značajnija kompanija otvara saobraćaj sa nekim aerodromom. Avion ćemo pozdraviti vodenim mostom – topovima sa naših vatrogasnih vozila, a posadi će biti uručeni prigodni pokloni za dobrodošlicu", kazao je „Vijestima“ direktor aerodroma Tivat, mr Ranko Bošković.

Na liniji za Tivat „Condor“ će letjeti avionima tipa „airbus A-320“ u konfiguraciji sa po 174 sjedišta. Iako je riječ o prvenstveno čarter-prevozniku koji većinom leti za potrebe njemačkih turističkih agencija, u njihovim avionima koji će letjeti izmedđu Tivta i Franfurta ima i određenih kapaciteta koji se prodaju na slobodnom tržištu po principu kako to rade lou-kost aviokompanije.

Tako je na „Condorovom“ sajtu bilo u prodaji karata za letove između Frankfurta i Tivta i obrnuto, a cijena je iznosila 59,99 eura za let u jednom pravcu u ekonomskoj klasi.

„Condor“ je bio redovan klijent tivatskog aerodroma tokom osamdesetih godina, kada su avionima tog prevoznika hiljade njemačkih turista dolazile na ljetovanja u Crnu Goru. Njihov povratak sada je još značajniji, jer ta njemačka aviokompanija i našim građanima omogućava da po veoma prihvatljivim cijenama putuju izmedju Tivta i Frankfurta.

Bonus video: