Pavićević: 13. jul podsjeća na slavu naših predaka

“Dan državnosti Crne Gore, 13. jul, sve nas podsjeća i da Crna Gora svojim antifašističkim i antinacističkim usmjerenjem sebe svrstava u red prosvećenih država svijeta. Ideje i ideali slobode, jednakosti, ljudskog dostojanstva, pluralizma, demokratije, vladavine prava i ravnopravnosti su dio identiteta i budućnost zajedničkog života svih građana u našoj Crnoj Gori“
122 pregleda 8 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Crnogorska, Foto: Crnogorska
Vladimir Pavićević, Crnogorska, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 13.07.2018. 10:02h

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan državnosti.

“Dvije su ključne poruke koje na ovaj datum Crnogorska želi da pošalje svim građanima Crne Gore. Prva je da 13. jul simbolizuje dugu i ponosnu istoriju države Crne Gore. To je datum koji sve nas jasno podsjeća na slavu naših predaka i na crnogorsku tradiciju kojom rame uz rame stojimo sa najvećim postignućima najslavnijih naroda na svijetu. Danas se još jednom rado prisjećamo riječi čuvenog državnika Gledstona da tradicije Crnogoraca prevazilaze u sjaju slave i uspomene na Termopile i Maraton”, rekao je Pavićević.

Pavićević je izjavio da se druga važna poruka koju Crnogorska danas upućuje građanima u Crnoj Gori i javnosti tiče vrijednosnog miljea za koji je Crna Gora vezana.

“Dan državnosti Crne Gore, 13. jul, sve nas podsjeća i da Crna Gora svojim antifašističkim i antinacističkim usmjerenjem sebe svrstava u red prosvećenih država svijeta. Ideje i ideali slobode, jednakosti, ljudskog dostojanstva, pluralizma, demokratije, vladavine prava i ravnopravnosti su dio identiteta i budućnost zajedničkog života svih građana u našoj Crnoj Gori“, zaključio je Pavićević.

Bonus video: