U Bijelom Polju 23. juna velika manifestacija, planiran i let paraglajderima

“Prezentacija vazduhoplovno sportsko–turističkih aktivnosti u Bijelom Polju i regionu Bjelasice‘’ biće održana na gradskom trgu od 17 sati
0 komentar(a)
paraglajder, Foto: Motori.hr
paraglajder, Foto: Motori.hr
Ažurirano: 20.06.2013. 18:21h

U Bijelom Polju će se 23. juna održati manifestacija “Prezentacija vazduhoplovno sportsko–turističkih aktivnosti u Bijelom Polju i regionu Bjelasice‘’, koju organizuju Turistička organizacija i paraglajding klub “Dinamik” iz Bijelog Polja. Manifestacija je ranije planirana za 4. maj, ali je odložena zbog lošeg vremena.

Prema riječima Almedine Bošnjak iz TO manifestacija je planirana na trgu od 17 časova.

“Program obuhvata letjenje paraglajderima i tri leta za publiku tandem paraglajderima, letjenje paramotornih paraglajdera, kao i motornih sa dvosjedom. Uz letjenje radio-upravljanih modela aviona, jedrilica i helikoptera, za najmlađe Bjelopoljce biće posebno zanimljiva dva vezana leta balonom. Pored razgledanja letjelica, razgovora sa pilotima, priprema se i izložba fotografija iz aktivnosti vazduhoplovnih klubova, kao i projekcija filmova iz tih klubova”, kazala je Bošnjak.

Iz kluba „Dinamik“ najavili su da će na trgu biti postavljen veliki balon koji će sajlom biti vezan za zemlju.

„U korpu balona koji će se podizati do tridesetak metara visine moći će da uđu djeca, iznad trga će letjeti modeli radioupravljanih modela aviona, jedrilica i helikoptera, a iznad grada će letjeti dvosjedna parajedrilica koja će moći da ponese i jednog kamermana“, kazao je Duško Simović, predsjednik kluba “Dinamik”.

Bonus video: