Energetski unaprijeđen Studentski dom: Trošiće manje struje

Rekonstrukcija je rađena u okviru Vladinog projekta „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2013. 14:57h

Visokoškolci koji stanuju u Prvoj i Drugoj fazi Novog studentskog doma će trošiti manje električne energije, nakon što je uloženo 221.570 eura u njegovo renoviranje i energetsko unaprijeđenje. Na otvranju energetski efikasnijeg Studentskog doma pomoćnica ministra ekonomije za energetsku efikasnost Dragica Sekulić kazala je da je u okviru rekonstrukcije zamijenjena fasadna stolarija u Prvoj i Drugoj fazi i restoranu. "Na Drugoj fazi rekonstruisana je termoizloacija i urađeni zanastsko – stolarsi radovi. Uradili smo što je bilo do nas, a sada je na studentima i osoblju da to održavaju", kazala je ona.

Rekonstrukcija je rađena u okviru Vladinog projekta „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“ za čiju realizaciju je dobijen kredit u iznosu 6,5 miliona eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Vođa tima Svjetske banke za projekat Jari Vajnen rekao je da poboljađnje energetske efikasnosti javnih objekata u Crnoj Gori veliki uspjeh, ističući da je na taj način ministarstvo pomoglo stvaranje ekonomske djelatnosti, otvaraje novih radnih mjesta u građevinarstvu, a i životna sredina se time manje zagađuje.

On je najavio da Svjetska banka priprema, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, i drugi projekat koji će obihvatiti primjenu sličnih mjera energetske efikasnosti na objektima u sektoru zdravstva.

Galerija

Bonus video: