Umjetnici slikaju za "Jadran"

U koloniji koja traje do pet dana, učestvuju umjetnici iz Crne Gore i Srbije
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2013. 12:40h

Likovna kolonija posvećena 80-toj godišnjici službe školskog broda Mornarice VCG, jedrenjaka „Jadran“, zvanično je počela u Tivtu, prijemom za učesnike kolonije koji je na palubi „Jadrana“ priredio komandant broda, poručnik bojnog broda Goran Pajović.

U koloniji koja traje do pet dana, učestvuju umjetnici iz Crne Gore i Srbije – Momčilo Macanović, Milanka Bajčetić, Ratka Radulović, Marina Jovanović, Hana Mirkov, Rade Vujačić, Vesna Radulović, Zoran Kruta i Violeta Bolmanović.

Oni će se narednih pet dana družiti i stvarati djela sa „Jadranom“ kao glavnim motivom, a nakon toga biće organizovana prodajna izložba tih radova. Kompletan prihod biće doniran kroz projekat Mornarice Vojske Crne Gore „Mornarica za našu djecu“.

Umjetnici će u četvrtak krstariti “Jadranom” kroz zaliv Boke Kotorske zajedno sa učenicima crnogorskih škola koji su nagradjeni na nedavno završenom literarnom i likovnom konkursu posvećenom starom jedrenjaku.

Prema odluci žirija, najbolji likovni rad je rad Đine Rudović, učenice 8. razreda OŠ"Marko Nuculović" iz Ulcinja, a najbolji literarni rad je sastav Katarine Ilić, učenice 9. razreda OŠ"Risto Manojlović" iz Kolašina.

Ukupno je, od 400 prisjpelih radova, nagradjeno po deset učenika na literarnom i likovnom konkursu, a dodatno je nagradjeno još 15 učenika.

Specijalno priznanje dodjeljeno je učenicima trećeg razreda OŠ "Branko Brinić" iz Radovića koji su zajednički, od kartona, pluta, štapića i drugog prirulnog materijala, napravili maketu “Jadrana” uz pomoć svoje nastavnice Biljane Kecojević, pa će i oni, u kompletnom sasatavu, u četvrtak zaploviti na “Jadranu”.

Galerija

Bonus video: