Mališani iz "Suncokrila" prošetali maske

"Roditelji su se potrudili da maske budu raznovrsne i maštovite, te su kroz svečani defile prošetali djecu jasličkih i vrtićkih grupa"
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 17:15h

Djeca, roditelji i vaspitači u vaspitnoj jedinici “Suncokrili”, vrtića JPU “Ljubica Popović”, su se potrudili da maskenbal za djecu pod motom “I pod maskama smo djeca” bude veseo i razdragan, u kome su uživali podjednako i djeca i gosti vrtića.

Koordinator Branka Vukotić istakla je ovo bio dan u kojem su djeca uživala postajući neko drugi, omiljeni lik iz bajke, crtanog filma ili lik iz životinjskog svijeta.

"Roditelji su se potrudili da maske budu raznovrsne i maštovite, te su kroz svečani defile prošetali djecu jasličkih i vrtićkih grupa. Cilj maskenbala pod motom “I pod maskama smo djeca” je omogućiti djetetu da otkriju svijet oko sebe, otkrivajući realnost, te da kroz veselu atmosferu uspostavljaju nove socijalne odnose. Djeca starijih vrtićkih grupa će kroz ove aktivnosti završiti sa istraživanjem istorijata maskenbala, karnevala, upoznavanjem sa profesijama kostimografa i stvaranjem na temu maske i maskenbali", kazala je Vukotić.

Ona je dodala da su imali posebne goste, solistu gospođicu Ivanu Mirotić i baletsku školu “Princeza Ksenija” koji su pjesmom i plesom uljepšali naš maskenbal.

Bonus video: