Prva LGBT razglednica Podgorice

LGBT Forum Progres će u ovoj godini promovisati i LGBT razglednice drugih opština u Crnoj Gori, "u funkciji međunarodne promocije Crne Gore i podsticanja razvoja koncepta LGBT turizma"
58 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2013. 17:25h

LGBT Forum Progres, prva crnogorska registrovana grupa seksualnih manjina, povodom 17. maja, Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHO), danas je promovisao prvu crnogorsku LGBT razglednicu.

"Prva LGBT razglednica je inkluzivnog tipa, promoviše postojanje LGBT zajednice, njen identitet i obilježja, pravo na slobodu i pripadništvo Crnoj Gori", navodi se u saopštenju i dodaje da je prva razglednica adresirana je i poslata predsjedniku Skupštine Crne Gore, Ranku Krivokapiću.

"Parlament ima noseću ulogu u razvoju političke i demokratske kulture, podsticanju nacionalne kohezije i socijalne inkluzije svih društvenih grupa i zajednica", pojasnili su iz te NVO.

Prva LGBT razglednica na adresu šefa parlamenta

Saopšteno je da će LGBT Forum Progres u ovoj godini promovisati i LGBT razglednice drugih opština u Crnoj Gori, "u funkciji međunarodne promocije Crne Gore i podsticanja razvoja koncepta LGBT turizma".

Crnogorska LGBT zajednica IDAHO dan obilježava i uličnim performansom, sportskim turnirom, radionicom, donacijama knjiga javnim gradskim i univerzitetskim bibliotekama kao i humanitarnim akcijama prema drugim ugroženim grupama.

"Ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije u znaku je nedavnog usvajanja prve nacionalne LGBT politike - Strategije Vlade Crne Gore za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori do 2018. godine", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: