Nagrade za šest najbolji radova na konkursu "Njegoš i Evropa"

Na konkursu su učestvovali učenici iz 40 osnovnih i 7 srednjih škola i u navedenom terminu je pristiglo 514 likovnih i 33 literarna rada
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2013. 16:09h

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija odabralo je šest najboljih autorskih radova učenika srednjih i osnovnih škola, koji su od 26. marta do 26 aprila ove godine pristigli na konkurs "Njegoš i Evropa".

Najbolji rad u kategoriji likovnih radova, koje su dostavljali učenici osnovnih škola, napravio je Milan Čarapić učenik Osnovne škole "Milorad Musa Burzan" koji je dobio lap top računar.

Drugu nagradu, štafelaj osvojila je Nikolina Čađenović učenica OŠ "Branko Božović" a treću nagradu-komplet knjiga Ministarstvo će uručiti Nikoli Zankoviću iz OŠ "Kekec" iz Sutomora.

Učenici srednjih škola na konkurs su mogli da šalju literarne radove, a najbolji je poslala Ana Damjanović,učenica "Srednje stručne škole" iz Pljevlja, koja će dobiti lap top računar. Komplet knjiga, kao nagradu za drugo mjesto osvojio je učenik Srednje škole "Nikola Rolović" iz Bara, Bogdan Matunović, dok će Budimir Anđelić iz Srednje mješovite škole "17. septembar" sa Žabljaka dobiti fotoaparat.

Ministarstvo je u saradnji s Ministarstvom prosvjete i Programom za razvoj kapaciteta, konkurs objavilo povodom 9. maja Dana Evrope, a pravo na učešće imali su učenici svih osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.

Na konkursu su učestvovali učenici iz 40 osnovnih i 7 srednjih škola i u navedenom terminu je pristiglo 514 likovnih i 33 literarna rada.

Bonus video: