Šćepanović bije umjesto da pomaže

Kneževići neće odustati od krivičnog gonjenja jer je u septembru rukovodilac kolašinskog Centra, čak tukao jednog od njihovih sinova
420 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2012. 05:28h

Iz dvije porodice o kojima bi kolašinska kancelarija Centra za socijalni rad trebalo da brine, optužuju rukovodioca te ustanove Duška Šćepanovića za “bahato, neprofesionalno i nasilno ponašanje”.

Mira i Duško Knežević, koji imaju sedmoro djece, tvrde da Šćepanović kontinuirano maltretira cijelu porodicu. Oni kažu da neće odustati od krivičnog gonjenja jer je u septembru rukovodilac kolašinskog Centra, čak tukao jednog od njihovih sinova, četrnaestogodišnjeg M.K.

Prema riječima Kneževića, i prije toga Šćepanović se ponašao neprofesionalno.

Šćepanović mi stalno prijeti kako će mi uzeti djecu. Dolazio je nekoliko puta kod nas pijan i vikao na nas u našoj kući

Tom prilikom, tvrdi ona, dječak je proveo u domu sedam dana, bez ikave potrebe. Kako ona tvrdi, Šćepanović kad god dođe ponaša se prilično bahato i bez poštovanja.

Tako je, kako tvrdi, bilo i 16 . septembra prošle godine.

"Šćepanović je sa još dvije koleginice došao u kuću, ulazio u sobe i tada nam je kazao da nam je dijete često po ulici i prijetio oduzimanjem starateljstva. Dogovorili smo se da ćemo povesti računa. U povratku, našeg sina su vidjeli na magistrali kod Bablje grede i Šćepanović ga je istukao. Naišla je, srećom, žena iz Budve koja je sve to vidjela i prijavila policiji", tvrdi Kneževićeva.

Kneževići su podstanari u privatnoj kući, a kiriju plaćaju održavanjem imanja

Mira Knežević tvrdi da se u kolašinskoj kancelariji Centra za socijalni rad bahato ponašaju prema njoj i njenom suprugu.

"Kad dođem u Centar, ne daju mi da uđem sa suprugom nego me istjeruju, zato što mi suprug ne čuje dobro, pa s njim mogu lakše. Šćepanović mi stalno prijeti kako će mi uzeti djecu. Dolazio je nekoliko puta kod nas pijan i vikao na nas u našoj kući", tvrdi Kneževićeva.

Kneževići su podstanari u privatnoj kući, a kiriju plaćaju održavanjem imanja. U njihovom domu nema vode, izdržavaju se skupljanjem otpada i od 108 eura socijalne pomoći. U lokalnoj upravi, kako tvrde, imaju razumijevanja od potpredsjednika Đorđija Živkovića i ministra rada i socijalnog staranja Suada Numanovića.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: