Radulović: Napustiću SDP ako ne objavi rat drogi

On je prozvao i Socijaldemokratsku partiju kao stranku u koju je “ugradio dio svog ličnog i profesionalnog kredibiliteta”
30 komentar(a)
Žarko Radulović, Foto: Luka Zeković
Žarko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.05.2013. 09:26h

Za pet godina, koliko postoji NVO “4 Life”, više od 120 zavisnika je u samoj organizaciji prošlo programe rehabilitacije koji se u njoj sprovode, a od tog broja više od četvrtine godinama apstinira.

"Za njih trideset i nekoliko možemo reći da uspješno apstiniraju od svih droga i alkohola sve ovo vrijeme”, kazao je juče na proslavi petogodišnjice “4 Lifea” direktor te organizacije Saša Mijović.

“4 Life” program uspješno sprovodi i u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, već tri godine.

Istakao je da je osim grupnih terapija, liječenja i psihoterapija u rehabilitaciji i resocijalizaciji zavisnika/ca veoma bitan segment neformalno druženje. U tom dijelu, rekao je, organizuju razne aktivnosti, sportske aktivnosti.

Iz “4 Lifea” su istakli da je veliki problem u Crnoj Gori liječenje zavisnica od droga, ali da rade na lobiranju da se izgradi centar za zavisnice od droga.

"To je veliki problem, jer je veliki problem zavisnosti kod žena. Utoliko je veći,što je u posljednje vrijeme sve veći broj zavisnika i zavisnica koji imaju djecu”, rekla je Milena Mijović.

Unija opština, Podgorica, Cetinje, opština Herceg Novi i “4 Life” uradili su projekat za centar za rehabilitaciju i resocijalizaciju žena zavisnica.

“Napisali smo projekat i sa nestrpljenjem čekamo rezultate. Gradonačelnik Podgorice neposredno poslije toga rekao je da će se centar izgraditi sa IPE ili bez njega", rekla je Milena Mijović.

Radulović: Napustiću SDP ako nešto ne preduzmu

Suvlasnik “Montenegro stars” grupe, Žarko Radulović, koji je, prema riječima Mijovića, jedan od onih koji svesrdno pomažu “4 Lifeu” u liječenju zavisnika, napomenuo je da je droga ušla čak i u osnovne škole.

"Droga je došla do četvrtog razreda osnovne škole. Dokle ćemo da čekamo, da dođe u prvi razred osnovne škole?", pitao je Radulović.

On je prozvao i Socijaldemokratsku partiju kao stranku u koju je “ugradio dio svog ličnog i profesionalnog kredibiliteta”.

Radulović je rekao da više neće biti član te partije ako SDP problem droge ne shvati ozbiljno.

“Ako ne krenu u najskorije vrijeme da rade, ja lično ne želim da me iko više svrstava uz njih. Podržaću sljedeće, koji me uvjere da će nešto uraditi za ovu zemlju”.

Bonus video: