Danska jedrilica najljepši brod na Sajmu nautike

Organizatori Sajma su saopštili da je u protekla tri dana zabilježena posjeta nekoliko hiljada ljudi, a zadovoljni su i izlagači jer je bilo više kupaca plovila izloženih u atraktivnoj tivatskoj marini
1 komentar(a)
Ažurirano: 03.05.2013. 13:55h

Regatna jedrilica "X-35 One Design", danskog proizvođača jahti X-Yahts proglašena je najljepšim brodom ovogodišnjeg sajma nautike koji se do 5. maja održava u tivatskoj luci Porto Montenegro, dok je za najljepši motorni brod na sajmu izabran model C-32 italijanskog brodogradilišta “Sessa Marine”.

Prema mišljenju žirija, najljepši gumenjak na sajmu je model “Scanner 700 envy” italijanske firme “Scanner Boats”, dok je najljepše dizajnirano plovilo gliser “corsair 22” čuvenog američkog brenda “Chris-Craft”.

Organizatori Sajma su saopštili da je ovogodišnji, 31. Nautic show u protekla tri dana posjetilo nekoliko hiljada ljudi, a zadovoljni su i izlagači jer je bilo više kupaca plovila izloženih u atraktivnoj tivatskoj marini. Nije saopšteno ko su kupci niti koja plovila su dobila nove vlasike.

Jaki jugo nije pogodovao borderima

Današnji, na momente pojačan jugo, pogodovao je jedriličarima, ali ne i takmičarima koji su željeli prikazati novi morski sport – stand up paddle board – odnosno veslanje u stojećem stavu na dasci. Zbog Sajma nautike i brojnih dešavanja koji su se poklopili sa praznicima i lijepim vremenom, cijeli kompleks Porto Montenegra bio je prosto ospjednut brojnim posjetiocima, a slično je i u cijelom Tivtu gdje hotelijeri i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke zbog odličnog početka glavne ljetnje turističke sezone.

Saopšteno je da je kompanija “Adriatic Marinas” predstavila svoj projekat, naselje i marinu Porto Montenegro na ovogodišnjem 25. MYBA Charter Show-u koji se danas završava u Đenovi.

Galerija

Bonus video: