Jahta vrijedna 1,3 miliona biser sajma nautike u Tivtu

Direktor marine Porto Montenegro kazao je da veliki broj posjetilaca koji su se okupili u tivatskom nautičkom centru, najavljuje odličnu ljetnju turističku sezonu
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2013. 12:31h

Tridesetak plovila svih vrsta i veličina od malih gumanjeka do 21-metarske motprne jahte, bogata ponuda vanbrodskih motora, vodenih skutera, opreme za jahte i marine, karakteristika su 31. po redu medjunarodnog Sajma nautike i opreme za kamping, sport i rekreaciju „Nautic Show“, a koji je danas počeo u tivatskoj marini Porto Montenegro.

Sajam drugu godinu zaredom u saradnji organizuju Porto Montenegro i Jadranski sajam iz Budve.

„Već je ove godine sajam nutike u Tivtu veći nego lani, dok to nije slučaj sa sličnim manifestacijama u regionu. Ubijedjen sam da će sajam nautike u Tivtu i kompleks Porto Montenegro učiniti da ponuda Crne Gore kada je nautički turizam u pitanju, stalno raste i bude sve atraktivnija“, kazao je, otvarajući „Nautic show“, gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš.

Direktor marine Porto Montenegro Toni Braun naglasio je da uspješan nautički sajam i veliki broj posjetilaca koji su se okupili u tivatskom nautičkom centru, najavljuje odličnu ljetnju turističku sezonu.

On je kazao da će sajam, koji traje do 5. maja, obilježiti i bogat niz pratećih dogadajaja – promocija, regata, koktela, koncerata i izložbi.

Dvadesetsedam izlagača iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke, Rusije i Holandije na moru u akvatorijumu tzv. Malog mandraća i na mulu 2 Porto Montenegra, kao i na kopnu, izložili su tridesetak plovila – od malih gumenjaka, preko glisera, fishermana, do jedrilica i motornih jahti.,

Najveći i najskuplji brod na sajmu je 21,3 metra duga motorna jahta tipa „princess dominator 660“ koja košta 1,3 miliona eura. Na sajmu su izložena plovila poznatih brendova poput „Hanse“, „Elana“, „Yamahe“, „Bavaria“, „Princess“, „Sessa marine“, „Beneteau“, „Jeaneau“, „Seadoo“, „Zodiac“, „Maestral“, „Reful“, „Lipari“, tu su brodski i vanbrodski motori „Yamaha“, „Mercury“, „Honda“ i „Volvo penta“, plejada pratećih proizvoda za marine i jahte, brodske elektronike, kozmetike i dodatne opreme.

Pored brodova, izloženi su i automobili i skuteri „Pežoa“, „Tojote“ i „Leksusa“. Među izlagačima na sajmu su i tivatske firme „Navar“, „Una“ „Prento Yacht Assistant“ i tivatski Fakultet za mediteranske poslovne studije.

Ovogodišnji „Nautic Show“ već na otvaranju okupio je veliki broj posjetilaca a među njima su i ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović, otpravnik poslova ambasade Slovačke u Crnoj Gori František Lipka i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, viceadmiral Dragan Samardžić.

„Svi mi koji smo ovdje imamo osjećaj kao da se nalazimo u nekoj od najelitnijih svjetskih marina u Francuskoj ili Italiji. Velika je stvar to što smo uspjeli u Crnoj Gori dobiti sa Porto Montenegrom, a povećan broj izlagača na ovom, drugom po redu sajmu nautike u Tivtu i činjenica da ovdje imamo jednu ovakvu elitnu marinu, puno znači za nautički, ali i komletan turizam u Crnoj Gori“, ocijenio je ministar Brajović, dodajući da je ta manifestacija izuzetna šansa za promociju crnogorskog turizma.

Galerija

Bonus video: