Milan Marković: Neki organi prelaze granicu svoje nadležnosti

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić ranije je kazao da pojedini članovi Ustavnog suda nijesu sposobni da odbrane autoritet institucije
117 pregleda 5 komentar(a)
MIlan Marković, Foto: Savo Prelević
MIlan Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.04.2013. 10:53h

Predsjednik Ustavnog suda Milan Marković poručio je da treba da se zna pozicija svakog organa vlasti, navodeći da se ponekad dešava da neko pređe granicu svoje nadležnosti.

Predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić ranije je kazao da pojedini članovi Ustavnog suda nijesu sposobni da odbrane autoritet institucije.

“Treba da se zna pozicija svakog organa vlasti, svake institucije u sistemu, i svako treba da radi svoj posao u okviru svoje nadležnosti, tako da se ponekad dešava da neko pređe van okvira svoje nadležnosti”, kazao je Marković novinarima.

Komentarišući činjenicu da Ustavom nije ograničen mandat predsjedniku Vrhovnog suda, on je rekao će ustavopisac, vjerovatno, budućim izmjenama to regulisati. “Ne vidim ništa sporno, mala nepreciznost, koja će se ispraviti vjerovatno”.

Marković je, povodom ustavne žalbe advokata Damira Mandića, osuđenog zbog učešća u ubistvu vlasnika lista Dan, Duška Jovanovića, rekao da se na tom predmetu intenzivno radi.

“Nekoliko puta je bio razmatran taj predmet, konačna odluka nije donijeta, a, nadam se, biće vrlo brzo”, kazao je Marković.

Bonus video: