Okrugli sto protiv lošeg agrobudžeta, pozvan i Petar Ivanović

"Podsticaj, a ne pomoć, koji su naše firme dobijale su ostvareni na osnovu rezultata rada, a na sasvim transparentan i zakonit način", kažu vlasnici Ekoplanta i Eko meduze
4 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2013. 18:10h

Vlasnici preduzeća Ekoplant Željko Vidaković i Eko meduza Jezdimir Vujičić reagovali su na dio izjave ministra poljorivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića koji je prije dva dana kazao da “su obje kompanije učestvovale u MIDAS projektima i ostvarile određene podsticaje, a dobili su i ne tako mala sredstva iz agrobudžeta”, a da ipak kritikuju način na koji se podstiče poljoprivreda.

"Osjećamo se prozvanim da reagujemo, jer podsticaj, a ne pomoć, koji su naše firme dobijale su ostvareni na osnovu rezultata rada, a na sasvim transparentan i zakonit način. Takođe, želimo naglasiti da je reakcija na usvojeni agrobudžeta, kao i na visinu njime opredijeljenih sredstava za 2013. godinu, bila rezultat zaključaka Odbora za poljoprivredu koji funkcioniše u okviru Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG)", navodi se u reakciji Vidakovića i Vujičića.

UPCG osudila eksperimente: Ivanović da pripremi ostavku >>>

Ivanović ne odgovara na pitanja i vjeruje u liberalnu ekonomiju >>>

Učesnici na sastanku Odbora UPCG su ocijenili da su nezadovoljni mjerama predviđenim agrobudžetom, o čemu će ubrzo organizovati okrugli sto na temu uticaja agrobudžeta na funkcionisanje i razvoj poljoprivrede Crne Gore.

Osjećamo se prozvanim da reagujemo, jer podsticaji, a ne pomoć, koji su naše firme dobijale su ostvareni na osnovu rezultata rada, a na sasvim transparentan i zakonit način, naveli su Vidaković i Vujičić

Ivanović je na konferenciji za novinare rekao da je “u pojedinim medijima” imao zadovoljstvo da pročita izjave dva direktora koji su tvrdili da su namjere Ministarstva da uništi organsku proizvodnju. Tu izjavu su Vidaković i Vujičić dali “Vijestima”.

Odbor za poljoprivredu UPCG je prošle sedmice saopštio da je nezadovoljan kako je raspoređen novac iz agrobudžeta za 2013. godinu i da bi Ivanović trebalo da deponuje ostavku koja bi bila aktivirana ako njegovi eksperimenti pođu naopako.

Bonus video: