Ljekar optužuje Klinički centar za krađu potpisa

Svaki ljekar koji obavlja ambulantne preglede ima svoju šifru, kazali su iz KC
578 pregleda 12 komentar(a)
Nikola Fatić, Foto: Luka Zeković
Nikola Fatić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.07.2018. 05:29h

Vaskularni hirurg Nikola Fatić tvrdi da je njegov potpis zloupotrijebljen u jednom ljekarskom izvještaju, što u Kliničkom centru (KC) demantuju, navodeći da svaki doktor posjeduje šifru koju ukucava da bi pristupio obrascu gdje postoji njegov potpis.

“Nikola Fatić već mjesecima ne vrši preglede u Centru za vaskularnu hirurgiju KC-a. Međutim, došli smo u posjed izvještaja ljekara specijaliste na kome je elektronski i svojeručni potpis dr Fatića, koji nije izvršio taj, niti bilo koji drugi pregled od 13. marta. Ovim putem želi da upozori građane da ukoliko imaju izvještaje koje je potpisao od 13. marta, Fatić te preglede nije obavio i ne snosi odgovornost za sadržaj u izvještajima”, objavio je ljekar prije dva dana.

U njegovom saopštenju, koje je potpisala advokatica Milica Kadović, navodi se da je podnijeta krivična prijava protiv odgovornih lica i NN ljekara. Iz KC-a, međutim, kažu da mogućnost da druga osoba pristupi izvještaju sa elektronskim potpisom postoji ako ljekar šifru da nekom drugom:

“Svaki ljekar koji obavlja ambulantne preglede.. ima mogućnost da pristupi obrazcu izvještaja sa elektronskim potpisom na jedinstven način. Ljekar posjeduje šifru”, piše u odgovoru KC-a.

Bonus video: