Boris primljen na master studije u Cirihu, ali mu fali 27.500 eura

Iz Ministarstva prosvjeta “Vijestima” je saopšteno da “država daje sistemsku, a ne ad hoc podršku, posebno kad su u pitanju velika sredstva”
253 pregleda 0 komentar(a)
Boris Abramović, Foto: Privatna arhiva
Boris Abramović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.07.2018. 15:18h

Barnin Boris Abramović primljen je na master studije na Tehničkom univerzitetu u Cirihu, ali je nestavak njegovog školovanja pod znakom pitanja jer mu za tri semestra na toj ustanovi treba oko 27.500 eura.

Abramović je doktor farmacije, a prosjek njegovih ocjena tokom pet godina školovanja je 9,4. Zbog njegovog uspjeha tokom studija bio je stipendista Grada Bara, a nekoliko godina zaredom bio je proglašen za jednog od najboljih studenata Medicinskog fakulteta.

“Diplomirao sam u junu 2018. kao najbolji student farmacije na Medicinskom fakultetu. Uvijek me je zanimao naučno-istraživački rad, pa sam se zato i prijavio na Tehnički univerzitet u Cirihu i primljen sam na njihov master program farmaceutsklih nauka. Želja mi je da nakon ovog programa završim i doktorske i postdoktorske studije na nekom od svjetskih univerziteta, kako bih se u Crnu Goru vratio kao iskusan istraživač i započeo razvoj istraživačkih kapaciteta na Medicinskom fakultetu”, naveo je Abramović u molbi za finansijsku pomoć Ministarstvu prosvjete.

Iz tog resora “Vijestima” je saopšteno da “država daje sistemsku, a ne ad hoc podršku, posebno kad su u pitanju velika sredstva”.

“Mnogo odličnih crnogorskih studenata nastavlja ili želi da nastavi master studije u inostranstvu. Država daje sistemsku, a ne ad hoc podršku, posebno kad su u pitanju velika sredstva. Slučaj Nine Bošković jeste bio specifičan zbog oblasti studija, ali i činjenice da se radi o programu na koji je upisna kvota 20 studenata iz cijelog svijeta, na prestižnom Univerzitetu Oksford. Ali, ponavljamo, našim studentima stoje brojni programi razmjene i mnoge mogućnosti stipendiranja na raspolaganju, pa ih pozivamo da ih iskoriste”, saopštili su iz prosvjetnog resora.

Bonus video: