Umjesto 2011, hala u Škaljarima će biti završena u maju 2014.

Magud je rekao da nije u pitanju nedostatak sredstava ili neizmirene obaveze od strane Opštine
121 pregleda 6 komentar(a)
sportska hala, Škaljari, Foto: Ivana Komnenić
sportska hala, Škaljari, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 03.04.2013. 13:29h

Rok za završetak gradnje sportske hale u Škaljarima koja je trebala biti završena još u maju 2011. godine, ponovo je prolongiran, a ovog puta taj rok je pomjeren za maj 2014. godine.

To je juče na sjednici kotorskog parlamenta najavio direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud, odgovarajući na pitanje odbornika SDP dr Ivana Ilića vezano za realizaciju tog projekta.

Magud je rekao da nije u pitanju nedostatak sredstava ili neizmirene obaveze od strane Opštine koja realizaciju ovog projekta finansira sa 50 odsto učešća.

Investitor gradnje sportske hale vrijednosti osam miliona eura, kapaciteta 2.500 mjesta, je Resurni centar iz Kotora , a izvođač radova građevinska firma “Lipa “ sa Cetinja.

Magud je rekao da je Opština do sada izmirila sve obaveze kada je u pitanju izdvajanje za realizaciju tog projekta.

Zbog gradnje sportske hale sužena je ulica koja sa magistralnog puta vodi u naselje Rakite, čime je otežan saobraćaj u tom dijelu.

Magud je rekao da će nakon završetka gradnje ulica biti vraćena u prvobitno stanje.

"Činjenica je da je izvođenje radova na hali umnogome otežalo saobraćaj u ovom naselju, ali iz bezbjedonosnih razloga se moralo pristupitu suženju prostora za komunikaciju putničkim vozilima i pješacima", kazao je Magud.

Gradnja sportske hale počela je u julu 2010. godine,a dosadašnji razlozi kašnjenja i prolongiranja rokova bili su kako je saooštavano razne nepredviđene okolnosti, kao što su dopuna projektne dokumentacije,vremenske prilike,nedostatak finansijskih sredstava.

Bonus video: