Dragan Radonjić jedini kandidat za dekana Pravnog fakulteta

"Šest ovlašćenih predlagača predložili su Radonjića kao kandidata za dekana Pravnog fakulteta", kaže se u saopštenju Izborne komisije
86 pregleda 0 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Luka Zeković
Pravni fakultet, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.03.2013. 16:35h

Profesor Dragan Radonjić jedini je kandidat za dekana Pravnog fakulteta, konstatovala je danas Izborna komisija za sprovođenje postupka izbora dekana te visokoškolske ustanove za mandatni period do 2016. godine.

Kako je saopšteno iz Komisije, rok za predlaganje kandidata istekao je danas, a do 15 sati podnesen je samo jedan prijedlog kandidata.

„Šest ovlašćenih predlagača predložili su Radonjića kao kandidata za dekana Pravnog fakulteta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Komisija, nakon uvida u priloženu dokumentaciju, utvrdila da je ona kompletna, da predloženi kandidat ispunjava uslove i da je postupak predlaganja pravilno sproveden.

„Izborna Komisija će, nakon isteka roka za prigovor, dostaviti svoj izvještaj Vijeću Pravnog fakulteta na verifikaciju, a nakon toga će se održati javna sjednica na kojoj će kandidat za dekana izložiti svoj program“, navodi se u saopštenju.

Iz Komisije su pojasnili da Vijeće Pravnog fakulteta utvrđuje prijedlog kandidata za dekana u roku od sedam dana od dana izlaganja programa, a članovi Vijeća, njih 28 tajno glasaju o kandidatu.

Smatra se da je utvrđen prijedlog za izbor dekana kada kandidat dobije većinu glasova od ukupnog broja članova Vijeća.

Bonus video: