Čarapić: Pavličić stručno odradila posao u slučaju "Zavala"

Opstrukcije su bile, nije niko došao da neko utiče direktno i osporava sudski postupak
157 pregleda 7 komentar(a)
Ranka Čarapić, Foto: Boris Pejović
Ranka Čarapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.03.2013. 18:33h

Sudija Višeg suda Valentina Pavličić je stručno i profesionalno odradila posao u slučaju „Zavala“, kazala je vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić u emisiji „Živa istina“ na Atlas televiziji.

Draganu Maroviću, Rajku Kuljači, Đorđu Pinjatiću i ostalim optuženim u aferi “Zavala”, ponovo će se suditi, jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu osuđujuću presudu.

U obrazloženju rješenja Apelacionog suda o ukidanju presude, piše, između ostalog, “da je prvostepena presuda nerazumljiva, jer se ne zna koji je zakon primijenjen”.

"Ja mislim da je sudija koji je postupao u tom predmetu, Valentina Pavličić zaista radila u tom predmetu vrlo profesionalno oduprla se brojnim pritiscima opstrukcijama koje smo osjetili u slučaju Zavala.

Opstrukcije su bile, nije niko došao da neko utiče direktno i osporava sudski postupak. Opstrukcije su od samih osumnjičenih okrivljenih i branilaca i svjedoka koji su dolazili vrlo pripremljeni na saslušanja.

Pripremljen u smislu da slijedi odbranu okrivljenih, a ne da svjedoči po pravilima. Odbrana radi svoj posao, pripremala je svjedoke, to je posledica onoga što su se svi okrivljeni branili”, kazala je Čarapić.

Ona pojašnjava da u tom postupku nije bilo političkih pritisaka, ali jeste određenih opstrukcija.

“Ni pritvor nije eliminisao tu vrstu opstrukcija, ali kada se došlo na slobodu nije bilo političkih pritisaka", poručila je Čarapić.

Bonus video: