STRPLJENJE PRI KRAJU

Prijete da će blokirati put ka Koniku zbog deponije

Prije nekoliko dana u blizini Omerbožovića istovareno preko tri hiljade jaja na livadi
88 pregleda 1 komentar(a)
jaja deponija, Foto: Čitalac Vijesti
jaja deponija, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 30.01.2019. 09:17h

Mještani Dinoše i Omerbožovića zaprijetili su da će blokirati put od Konika prema tim naseljima, ukoliko se ne riješi problem sa nelegalnom deponijom pored saobraćajnice na državnoj imovini.

Kako su objasnili u dopisu “Vijestima”, godinama se na toj lokaciji, koja se nalazi u blizini gradske deponije, nelegalno odlaže smeće.

"Kap, koja je prelila čašu - neko je prije nekoliko dana istovario veliku količinu jaja, preko tri hiljade komada. Inače, na toj lokaciji se istovara sva vrsta otpada, a sada u jeku sezone, obično se kamionima dovoze poljoprivredni proizvodi”, naveli su mještani u dopisu.

Istakli su da se pojedinim mještanima sa toga područja otrovala stoka, jer se deponija nalazi u blizini njihovih imanja gdje životinje pasu.

"Problem sa ovom deponijom je dugogodišnji, ali najviše nas iznenađuje, zašto nadležni iz ‘Deponije’ ne urade nešto, jer je to u blizini njihovog sjedišta”, tvrde mještani.

Pored toga, problem im stvara, kako su naveli, to što neko stalno pali gume u blizini deponije, a otrovan dim ide prema njihovom naselju.

"Godinama upozoravamo nadležne na problem sa deponijom i paljenjem guma, naše strpljenje je pri kraju i nadamo se da će nešto uraditi povodom toga”, saopštili su mještani.

Stanovnici tih naselja i ranije su se tokom ljetnjih mjeseci žalili “Vijestima” zbog divlje deponije i paljenja guma u blizini “Deponije”.

Preporučujemo za Vas