Nema para za opravku mosta na Ribnici

Upozorili su građane da ne prelaze preko mosta, koji je dodatno oštećen usljed obilnih prošlonedjeljnih kiša
58 pregleda 3 komentar(a)
Most na Ribnici, Foto: Vesko Belojević
Most na Ribnici, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.03.2013. 10:55h

Most na Ribnici koji spaja naselja Masline i Konik već više od četiri mjeseca oštećen odolijeva nabujaloj rijeci, jer u Glavnom gradu nemaju novca da ga oprave.

Most je još u oktobru zatvoren za saobraćaj nakon što je popustila jedna stopa, a prošlonedjeljne poplave oštetile su i drugu.

Nadležni su još u oktobru obećali da će sanirati most kod mlina Petra Tokova, pojasnivši da nije riječ o “ozbiljnijoj intervenciji”, ali zbog besparice još ništa nijesu preduzeli.

“Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj uvrstio je ovaj putni objekat u prioritete za sanaciju, a njen početak uslovljen je kako vremenskim prilikama, tako i prilivom finansijskih sredstava”, saopštili su iz Sekretarijata.

Upozorili su građane da ne prelaze preko mosta, koji je dodatno oštećen usljed obilnih prošlonedjeljnih kiša, istakavši da to može biti rizično, pogotovo pri visokom vodostaju rijeke.

“Most je zbog ranijih oštećenja zatvoren za saobraćaj u oktobru prošle godine, ali su ga mnogi građani koristili ignorišući znake upozorenja i postavljene barijere. Zato upozoravamo građane da poštuju znake zabrane saobraćaja i da ne pokušavaju da preskaču barijere i prelaze preko mosta kako ne bi izlagali opasnosti sopstvene živote”, piše u saopštenju, uz pojašnjenje da je oštećena i druga stopa mosta.

Reporteri “Vijesti”, međutim, juče nijesu vidjeli nikakve barijere, ali jesu pješake koji su prelazili oštećeni most, uprkos jasno istaknutom znaku da je to zabranjeno.

Bonus video: