Tivćanin optužio ljekarku: Umalo mi kćerka nije stradala zbog nemara

"Nije mogla ni nogama ni rukama da mrdne, niti glavu da podigne. Odmah smo je odveli u bolnicu, tamo je priključena na 24-časovu infuziju"
354 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2013. 16:30h

Tivćanin Nenad Kašćelan tvrdi da je zbog nemara i neodgovornog odnosa doktorke kotorskog Doma zdravlja Gordane Mićunović njegova kćerka od godinu i po dana umalo stradala.

Kašćelan je za “Vijesti” ispričao da su on i supruga prošle srijede odveli svoje kćerke bliznakinje kod izabranog ljekara da prime redovnu revakcinu.

“Doktorka Mićunović je pregledala obje djevojčice, i prvoj dala vakcinu, a nakon pregleda druge konstatovala da ima malo upaljeno grlo i prepisala pantenol mast da koristi do subote, kada nam je zakazala novi pregled. U subotu na pregledu konstatovala je da joj je grlo malo crveno, navodeći da je to vjerovatno zbog rasta zubića, te da nije u pitanju neka upala i dala joj je vakcinu. Na naše pitanje da li postoji mogućnost da dijete dobije temperaturu, odgovorila je da ne postoji jer je dijeto veliko. Međutim, istog dana, negdje oko 17 časova naša kćerka je dobila temperturu 39,5. Pozvali smo odmah doktorku, rekli joj šta se desilo, a njen odgovor je bio da ne brinemo, da joj stavimo „čepiće“ koji se stavljaju na šest sati i da će sjutra do 12 sati temperatura proći”, priča Kašćelan.

Međutim, kako je kazao Kašćelan, djevojčica je nakon sat vremena ponovo dobila temperaturu, a doktorka Mićunović je ponovila da ne brinu i da će proći.

“Naša drama se nastavlja sjutradan kada kćerka ponovo dobija temperaturu, koja varira od 38,5, pa 39 dok nije došla i do 40 stepeni. Zvali smo ponovo doktorku koja nam tada daje instrukcije da uzmemo jače čepiće. A onda, valjda kada je uvidjela o čemu se radi, počela je ona nas da zove, da se pravda da to nije do nje, i tome slično. U ponedjeljak stanje naše kćerke se pogoršava, ponovo visoka temperatura, i uveče je potpuno „pala“, nije mogla ni nogama ni rukama da mrdne, niti glavu da podigne. Odmah smo je odveli u bolnicu, tamo je priključena na 24-časovu infuziju i zadržana na liječenju do petka. Nakon prijema u bolnicu i njene hospitalizacije, jedna doktorka čije ime ne bih da pominjem potvrdila nam je ono u šta smo sumnjali, da je naše dijete zapušteno od strane izabranog ljekara”, kaže Kašćelan.

Mićunović: Grešku nijesam napravila

Mićunović koja iza sebe ima 30 godina doktorskog staža, od čega je 21 godinu pedijatar, tvrdi da vakcinacija u ovom slučaju nije izazvala bolest i komplikacije.

“Odgovorno tvrdim da tog dana nijesam imala nijednu kontraidikaciju zbog čega ne bi trebalo dati djetetu vakcinu. Stvar je u tome što se nažalost kod male djece jako brzo razvija infektivni sindrom i ne možemo nekada da budemo svjesni da se za svega par sati dešavaju neke komplikacije, ali koje nijesu vezane za vakcinu. Smatram da dijete nije trebalo da leži u bolnici, jer da su došli u ponedjeljak popodne kod mene u ambulantu, ja bih to obradila ambulantno”, kazala je Mićunović.

Mićunović tvrdi da nije napravila profesionalnu grešku.

“Naravno da mi je žao što se dijete razboljelo, što su se roditelji uznemirili, što je razumljivo za svakog roditelja, kao i to da uvijek traže krivca za bolest, ne u bolesti samoj, nego u nekome drugome”, rekla je ona.

Galerija

Bonus video: