KVALITET JE NA PRVOM MJESTU

"Mammut" je stigao

Umjetnost izrade craft piva zaživjela je i u Crnoj Gori. “Mammut“ craft pivo osvajanje crnogorskog tržišta počinje u Nikšiću - gradu poznatom po dobrom pivu
760 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2018. 07:19h

Dugogodišnji san porodice Jovović je, konačno, dosanjan. U nekadašnjoj taverni hotela „Onogošt“ proizveli su prvo nikšićko craft pivo. 

Porodica, prijatelji, poslovni partneri i visoke zvanice su se okupili da dočekaju najnoviji crnogorski proizvod.

„Danas je rođeno „Mammut“ pivo zahvaljujući našoj želji da pivo pravimo od najboljih sirovina i uz pomoć najboljih tehnologija. Naši građani zaslužuju da dobiju jedan ovakav proizvod. A nakon osvajanja crnogorskog tržišta - krenuće i izvoz“, rekao je Srđan Jovović, vlasnik i osnivač kompanje-proizvođača piva.

Pivara je napravljena po svjetskim standardima i može se porediti sa najboljim svjetskim craft pivarama, naglašavaju iz kompanije.

Podizanje i otvaranje pivare realizovano je u saradnji sa mađarskom firmom „Zip technologies“, koja je poznata po proizvodnji opreme za proizvodnju piva.

Prema riječima ambasadora Mađarske u Crnoj Gori, gospodina Kristijana Poša, craft pivara „Mammut“ je rezultat jedne uspješne mađarsko-crnogorske priče. „Možda se na prvi pogled čini neobično da se ovakav objekat otvara upravo u Nikšiću, koji je i van granica Crne Gore poznat po dobrom pivu. Međutim, porodica Jovović je u brojnim slučajevima dokazala da ima sluha za najnovije svjetske trendove.“ Istakao je ambasador Poša.

Mukotrpan rad, godine iskustva i istrajnost podorice Jovović rezultirao je  craft pivarom  iza koje stoje najbolje tehnologije i najkvalitetnije sirovine.

U ponudi je pet vrsta piva: Prime, Pilsner, Mosaic, Indian pale ale i Stout. Za sada se piva distribuiraju u buradima od 30 i 20 litara, kao i točilicama od 10 litara kojale su namijenjena za proslave i okupljanja a kompanija planira i prodaju piva u bocama.

„Craft piva koja mi proizvodimo su potpuno prirodna piva koja su napravljena od samo četiri sastojka: vode, ječmenog slada, hmelja i kvasca, bez ikakvih aditiva i konzervansa i to su piva koja nisu filtrirana i nisu pasterizovana“, istakao je Bojan Beljkaš, glavni tehnolog u pivari. 

Među brojnim zvanicama, koje su imale priliku da uživaju u ukusima  craft piva, bio je i Veselin Grbović, gradonačelnik Nikšića, koji je istakao da je otvaranje craft pivare veliki korak za porodicu Jovović i još veći za Nikšić i da se nada da se na tome neće zaustaviti.

Više informacija o “Mammut” craft pivu, kao i kontakt za narudžbine možete naći na:

https://www.instagram.com/mammut_craft_beer_montenegro/

info@mammutbeer.me

tel: +382 67/667-687

Galerija

Preporučujemo za Vas