Stanje na putevima

Pažnja - odroni na svim putnim pravcima

Put Rožaje - Kula uspostavljen je za saobraćaj za sve kategorije, osim kamiona i šlepera, uz naizmjenično propuštanje vozila
2 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2013. 10:39h

U južnim i centralnim predjelima saobraća se mokrim i klizavim kolovozima, a u sjevernim evidentirane su sniježne padavine, pa se saobraća otežano i usporeno.

Kako je saopšteno iz Auto-moto saveza Crne Gore, ovakvi vremenski uslovi zahtjevaju od svih maksimalnu opreznost u saobraćaju.

"Skrećemo posebnu pažnju na odrone koji su učestali na svim putnim pravcima i podsjećamo da je upotreba zimske opreme obavezna", saopšteno je iz AMSCG.

Za vrijeme sniježnih padavima zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj je zabranjen za kamione sa prikolicom i šlepere na putevima Nikšić-Šavnik,Plužine-Šćepan polje, Đurđevića tara-Žabljak.

Put Rožaje - Kula uspostavljen je za saobraćaj za sve kategorije, osim kamiona i šlepera, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na magistralnom putu Budva-Petrovac u mjestu Pržno zbog urušavanja kolovoza zabranjuje se saobracaj za sva motorna vozila. Teretna vozila iz pravca Bara usmjeravaju se kroz tunel Sozina a teretna vozila iz pravca Budve preko Cetinja, dok putnička prolaze kroz Miločer.

Na magistralnom putu M-2 na dionici Podgorica-Kolašin, zbog rekonstrukcije tunela četiri i deset, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od 9 do 11 i od 13 do 15 sati i noću od 23 do 3 sata. 

U toku je rekonstrukcija tunela Tivran, na magistralnom putu M-2 Ribarevina-Berane, zbog čega će se saobraćati u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dijelu magistralnog puta M-2, na dionici Debeli Brijeg-Kamenari postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, zbog izgradnje kanalizacionog kolektora.

Na magistralnom putu M-2 Petrovac-Podgorica zbog sanacija klizišta zabranjen je saobraćaj teška teretna vozila, odnosno šlepere i kamione sa prikolicom. Teška teretna vozila mogu koristiti alternativne puteve Podgorica-Cetinje-Budva i put kroz tunel Sozina.

Na magistralnom putu M-2.4 na dionicu Krute-Vladimir do raskrsnice za Ostros, zbog rekonstrukcije puta na mjestu radova saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na starom putu Podgorica-Danilovgrad, od skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog izvođenja radova saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila do 20. marta.

Informativni centar AMSCG na usluzi je građanmima 24 sata, a sve informacije možete dobiti putem telefona 19807, 020/23499 I 063/239-987.

Preporučujemo za Vas