Stipendije za master studije u Grčkoj za dva crnogorska studenta

Doprinos Hellenic Petroleuma ovim specijalizovanim postdiplomskim programima sastoji se u podršci i opredjeljivanju značajnog broja stipendija (ukupno 25), od kojih će najmanje 2 biti iz svake zemlje gdje posluje HELPE Grupa (Grčka, Kipar, Crna Gora, Bugarska, Srbija i BJRM)
144 pregleda 0 komentar(a)
Jugopetrol stipendija, Foto: Jugopetrol
Jugopetrol stipendija, Foto: Jugopetrol
Ažurirano: 29.06.2018. 17:57h

Ove akademske godine, studenti iz Crne Gore imaće priliku drugu godinu zaredom da započnu master program u Grčkoj.

Mjesečne životne troškove za master program pokriva "Jugopetrol AD", EKO benzinske stanice, kao dio "Hellenic Petroleum" grupe, koja je potpisala ugovor o trogodišnjoj saradnji sa dva univerziteta za sljedeće master programe: Master program u oblasti energetske strategije, Prava i Ekonomije na Univerzitetu u Pireju i Master program u oblasti naftnog inženjerstva na Tehničkom univerzitetu na Kritu.

Doprinos Hellenic Petroleuma ovim specijalizovanim postdiplomskim programima sastoji se u podršci i opredjeljivanju značajnog broja stipendija (ukupno 25), od kojih će najmanje 2 biti iz svake zemlje gdje posluje HELPE Grupa (Grčka, Kipar, Crna Gora, Bugarska, Srbija i BJRM).

"Jugopetrol AD" sa svojim EKO benzinskim stanicama, kao dio kompanije "Hellenic Petroleum", je konstantno zainteresovan za istraživanje i edukaciju pa tako, već drugu godinu zaredom, nudimo crnogorskim studentima mogućnost da pohađaju master program u Grčkoj.

Ovaj master program kreiran je za nove generacije koje će imati priliku da u inostranstvu nastave svoju karijeru u oblasti energetike, pomorske industrije, domaćih i međunarodnih naftnih i gasnih kompanija, obnovljivih izvora energije.

"Nadamo se da ćemo ovim programom podstaći studente iz Crne Gore da se specijalizuju u ovoj oblasti i steknu nova vrijedna iskustva koja će moći da iskoriste u budućnosti", rekao je gospodin Antonis Semelides, izvršni direktor Jugopetrola.

Istraživanje i podučavanje u okviru ova dva postdiplomska programa sprovodiće se na engleskom jeziku, primjenom inovativnih metoda koje će obuhvatiti seminare, edukativne posjete, istraživačke projekte koji se odnose na energetsko tržište i naftnu industriju.

Univerzitet u Pireju:

https://www.des.unipi.gr/en/msc-energy-proclamation

https://www.des.unipi.gr/images/Energy-_Strategy_Law_and_Economics_Application.pdf

https://www.des.unipi.gr/images/Call_for_applications_final.pdf

Univerzitet u Kritu:

http://www.peteng-master.tuc.gr/index.php?id=3807

Bonus video: