Udruženje penzionera podržalo Vujanovića, Barović ponovo predsjednik

Baroviću i potpredsjednicima Ivanu Mandiću i Iliji Stanišiću povjeren je četvorogodišnji mandat
85 pregleda 6 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2013. 15:21h

Jednoglasnom odlukom sva 42 prisutna delegata, Savo Barović ponovo je izabran za predsjednika Udruženja penzionera Podgorice, a na izbornoj Skupštini pružena je jasna podrška vladajućem DPS-u i kandidatu i aktuelnom predsjedniku Filipu Vujanoviću.

Baroviću i potpredsjednicima Ivanu Mandiću i Iliji Stanišiću povjeren je četvorogodišnji mandat.

U Upravnom odboru Udruženja penzionera sjediće Ratko Nikolić, Jovanka Tomašević, Dragana Šuškavičević, Mihailo Rašović, Milo Đurović, Novka Martinović, Petar Drešaj, Krsto Radusinović, Damjan Damjanović i Milenko Marković.

“Penzioneri su u siromašnoj sferi stanovnika možda i na prvom mjestu, ali neka naše strpljenje u ovim kriznim vremenima bude primjer drugima, uz nadu da će nam se vratiti na dobro”, kazao je Barović, izrekavši sijaset pohvala na račun aktuelne vlsti.

Tri mjesna udruženja od ukupno 50 predložila su Dragana Nikića za predsjednika, ali njegova kandidatura nije prihvaćena.

“Tročlana Kandidaciona komisija nije prihvatila predlog jer Dragan Nikić nije delegat u Skupštini i samim tim ne može biti kandidat za predsjednika”, kazao je predsjednik komisije Milo Đurović.

Tokom zasjedanja, delegati su u diskusijama pružili jasnu i nedvosmislenu podršku aktuelnoj vlasti. Najjači aplauz dobio je Vujanović, kojeg je u svom vatrenom nastupu pomenuo Ratko Nikolić, osnivač NVO penzionera.

“Mi smo legalno izabrana družina i ne prihvatamo vokabular predsjednika Stranke penzionera Voja Vuletića, jer mi nedvosmisleno podržavamo predsjednika Vujanovića”, istakao je Nikolić, ujedno i predsjednik MU penzionera Nova varoš.

Barović je kazao da u Podgorici ima ukupno 31.700 penzionera, sa prosječnom penzijom od 317 eura, dodavši da je državni prosjek za četrdesetak eura manji.

Bonus video: