Završene fešte: Spaljena Frajla Kurenta Luminoza-Drpipara

Frajla je optužena da je kriva za sva nedjela, krivična djela, muke i nevolje što su pasane godine učinjene
8 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2013. 17:06h

Tradicionalnom karnevalskom povorkom i spaljivanjem krnja Frajle Kurenti Luminoze-Drpipare, glavnog krivca za sve nedaće koje su zadesile Kotorane u protekloj godini, završene su ovogodišnje zimske karnevalske fešte.

Nakon defilea karnevalske povorke glavnom gradskom ulicom, suđenja i spaljivanja krnja, fešta se u prisustvi brojnih Kotorana i gostiju sa strane nastavila na glavnom gradskom trgu uz sastav Slatka tajna iz Metkovića.

Frajla Kurenta Luminoza-Drpipara optužena je da je kriva za sva nedjela, krivična djela, muke i nevolje što su pasane godine učinjene.

"Posebno je kriva što se drevni Kotor spaja kabelom sa Italijom i to preko plodnoga Grenobla, tako da ćemo umjesto na kupanje ići na zračenje. Mi plaćamo njeno naticanje a distribucija i transfer koštaju ko da kilovate na rame nose, a zbog dvije kapi kiše i danas ostajemo u mrak', a kad zagrmi nemamo ni radio ni TV signal. Što nam je s librima Ofićine Regulatore svima zagorčala život tako da njen ulazak u svaku kuću već preskupo košta. Što još nije počeo da se pravi otel. Što u lokalnu upravu ne rabotaju ni trojica domorodaca. Što novootvorena kafana Dojmi liči na Čepurke. Što će nam počet naplaćivat' i porez na udahnuti vazduh. Što se zatvoreni bazen ne poporavlja. Što se ne pravi lift na San Đovani. Što je sve krešilo a posebno letrika. Što kotorski đornalista sa televizije i kornetista gradske muzike nisu dobili novembarsku nagradu. Što novosagrađeni podvožnjak služi kao kondukt. Što je poskupila ulaznica na bedeme. Što su nam se pu i parapet preko Mula, Prčanja i Stoliva oburdali" kaže se u optužnici javnog tužioca mr Enrika Hafiza Inkizitora.

Organizator kotorskog zimskog karnevala je Kulturni centar Nikola Đurković, suorganizator Turistička organizacija Kotora, a pokrovitelj Opština Kotor.

Galerija

Bonus video: