Prijete Medenici i Markoviću: Policija ih čuva

Specijalno obezbjeđenje policije dobio je i predsjednik Ustavnog suda Milan Marković
50 komentar(a)
Vesna Medenica, Duško Marković, Foto: Vesko Belojević
Vesna Medenica, Duško Marković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 03.03.2013. 15:12h

Zbog procjene bezbjednosnih službi da su ugroženi zbog funkcije koju obavljaju Uprava policije već četiri mjeseca pruža danonoćnju zaštitu ministru pravde Dušku Markoviću, predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i njenom kolegi iz Ustavnog suda Milanu Markoviću.

Iako prema odluci Vlade nijesu štićene ličnosti, Markoviću, Medenici i predsjedniku Ustavnog suda odobrena je 24-časovna policijska pratnja, a takav tretman po potrebi imaju i članovi njihovih porodica.

Prema podacima “Vijesti”, Markovića i Medenicu čuvaju po četiri službenika Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata UP, dok su za bezbjednost Markovića zadužena dva pripadnika te službe.

“Policija preduzima mjere zaštite za Markovića, Medenicu i predsjednika Ustavnog suda, u skladu sa članom 3 Odluke o određivanju ličnosti i objekata, čiju zaštitu vrši Uprava policije. Zaštita se obavlja saglasno procjenama nadležnih bezbjednosnih subjekata”, piše u odgovorima Uprave policije, koji su poslati na pitanja “Vijesti”.

Policija nije odgovorila kad im je i zbog čega dato policijsko obezbjeđenje, ali nijesu precizirali ni rok do kada će Markovića, Medenicu i njenog kolegu iz Ustavnog suda čuvati policijski tjelohranitelji.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti"

Bonus video: