Jubilej "Vodovoda": Redovnim platišama niži računi za 10 odsto

Savićević je povodom 60. jubileja kazao da je uvjeren da će “Vodovod” nastaviti sa realizacijom projekata u budućnosti
68 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 12:42h

Predjednik Upravnog odbora JP “Vodovod i kanalizacije” Sreten Savićević kazao je, na konferenciji povodom 60 godina postojanja tog preduzeća održanoj u KIC-u “Budo Tomović” da je Upravni odbor donio odluku da se za uredne platiše računi za vodu za mart smanje za 10 odsto.

Savićević je povodom 60. jubileja kazao da je uvjeren da će “Vodovod” nastaviti sa realizacijom projekata u budućnosti.

“Nadamo se da i smanjenjem računa za mart mjesec za redovne platiše dajemo doprinos racionalnom odnosu prema potrošnji vode kao osnove života”, rekao je Savićević.

Direktor “Vodovoda” Vladan Vučelić kazao je da rad vodovodnog sistema u Podgorici datira od 1. marta 1953. godine, kada je izgradnjom potisnog cjevovoda sa Mareze, odnosno kaptaže crpne stanice, preko 15 javnih česama potekla voda.

Vučelić je naveo da "Vodovod" danas zapošljava 387 ljudi raznih struka i profila, te istakao da su ponosni na predanost svih zapošljenih, rezultate i razvoj preduzeća.

"Vodovod obezbjeđuje Glavnom gradu 2300 sekundnih litara sa svih vodoizvorišta, a dnevno preko 100.000 kubika vode. U ovom trenutku na vodoizvorištu je priključeno 83 odsto stanovnika Podgorice. i sa ponosom možemo reći da Podgoričani osim dovoljnih piju i jednu od najkvalitetnijih voda u Evropi", istakao je Vučelić.

On je naglasio da će do kraja godine realizovati vodosnadbijevanje u Golubovcima i Tuzima te da u cilju stabilizacije vodosnadbijevanja Podgorice u planu je izgradnja još jednog potisnog cjevovoda sa Mareza i rezervoara na brdu Vršak od 20.000 kubika vode koji bi trebao da predstavlja krunu procesa vodosnadbijevanja Podgorice.

"Naša namjera je osim ovih projekata i da i u ruralnom području razvijamo sistem organizovanog vodosnadbijevanja, preuzimanjem gazdovanja seoskih `Vodovoda`. Do aprila o;ekujemo da ćemo raspisati javni tender za odabir partnera za realizovanje projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa tretmanom kanlizacionog mulja i izgradnjom primarne i sekundarne mreže u dužini od preko 50 kilometara. Vrijedanost projekta, koji smo nazali projekat vijeka, je preko 65 milione eura, kojim ćemo se baviti u naredne četiri godine", naveo je Vučelić.

Autor Hamdo Kočan predstavio je povodom jubileja monografiju "60 godina podgoričkog vodovoda".

Galerija

Bonus video: