Regata papirnih brodova u Tivtu

„Sa regatama papirnih brodića smo krenuli prije dvije godine, ali se nedavno rodila ideja da se to proširi i na regatu modela brodova"
83 pregleda 0 komentar(a)
papirni brod, Foto: Shutterstock.com
papirni brod, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.02.2013. 12:09h

Ukoliko to vremenske prilike dozvole, Tivćani i posjetioci nautičkog centra Porto Montenegro danas će biti u prilici da pogledaju jednu krajnje neuobičajenu manifestaciju – regatu papirnih i modela brodova, koju organizuje Porto Montenegro Yacht Club (PMYC).

„Sa regatama papirnih brodića smo krenuli prije dvije godine, ali se nedavno rodila ideja da se to proširi i na regatu modela brodova. Mi posjetiocima nudimo već napravljene brodiće od papira koje mogu naći kako kod nas u PMYC, tako i u kancelariji uprave marine Porto Montenegro“, kazala je koordinator PMYC Marinela Ševaljević.

Ona je pojasnila da, što se regate modela tiče, tu ne postoje nikakva striktna pravila i u njoj mogu učestvovati svi modeli plovila koje građani sami izrade, u skladu sa instrukcijama dobijenim u PMYC.

„Ako nam vremenske prilike to dozvole, početak ove regate je zakazan za 12 časova. Zavisno od smjera vjetra, odredićemo u kojem dijelu akvatorijuma marine će se regata održati, ali u svakom slučaju, nalazimo se ispred prostorija kancelarije marine u podne“, kazala je Ševaljević obećavajući dobru zabavu.

Bonus video: