Agencija: "Preljubnike" i "Ami Dži Šou" emitovati posljie 22 sata

Na osnovu analize utvrđeno je da je pojedini sadržaj tih emisija nepodesan za emitovanje toku dana
5 komentar(a)
TV, Foto: Shutterstock.com
TV, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 20.02.2013. 16:28h

Savjet Agencije za elektronske medije utvrdio je da bi emitovanje pojedinih emisija televizije Pink M – Ami dži šou i Preljubnici poslije 22 sata, odnosno ponoći, bilo opravdano.

"Savjet je utvrdio da bi, u cilju adekvatne primjene standarda vezanih za zaštitu maloljetnika od sadržaja koji bi mogli ugroziti moralni, mentalni, intelektualni, emotivni i socijalni razvoj maloljetnika, bilo opravdano da se emiteru utvrdi obaveza isključivog emitovanja sadržaja Ami G show u period od 22 do šest sati i sadržaja Preljubnici u period od ponoći do šest sati", kaže se u saopštenju.

Na osnovu analize utvrđeno je da je pojedini sadržaj tih emisija nepodesan za emitovanje u tom periodu.

Iz Savjeta su pojasnili da je emiter u brojnim slučajevima propustio da takve sadržaje jasno označi vizuelnim simbolom tokom čitavog trajanja i emituje ih u vrijeme i na način za koji je najmanje vjerovatno da će ga maloljetniici u uobičajenim okolnostijma čuti i vidjeti.

Na osnovu analize sadržaja emisije Preljubnici, Savjet je, kako se navodi u saopštenju, konstatovao da pojedine emisije sadrže detaljne prikaze seksualnih aktivnosti i scena eksplicitnog seksa, kao i ukupne sadržaje koji su izrazito nepodesni za emitovanje izvan graničnog perioda.

Navodi se da je Savjet, na osnovu analize emisije Ami G show utvrdio da pojedine emisije uključuju upotrebu neprimjerenog sadržaja, u formi uvredljivih sadržaja i vugarnih izraza apsolutno nepodesnih za emitovanje u periodu dostupnim mlađim gledaocima i gledanju TV u okviru porodice.

"Odluka Savjeta znači da pomenuti sadržaji ubuduće moraju biti jasno označeni vizuelnim simbolom tokom čitavog trajanja uz emitovanje pisanog i zvučnog upozorenja neposredno prije početka sadržaja", kaže se u saopštenju Savjeta.

Savjet je donio i odluku o izboru revizorske kuće za obavljanje revizije finansijskih iskaza Agencije za elektronske medije za prošlu godinu.

Bonus video: