Marković: Tragedijom u Baru poljuljano je povjerenje građana u institucije

"Ugrožena je vjera u sistem vrijednosti na kojima počiva naša zajednica. Ugroženo je povjerenje u one koji su dužni da brinu o našoj bezbjednosti“
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2013. 18:23h

Ubistvo braće Gojačanin tragedija je cijelog crnogorskog društva i njime je ugroženo povjerenje u one koji su dužni da brinu o bezbjednosti građana, ocijenio je minitar pravde Duško Marković.

Braća Dejan (26) i Ljubomir (23) Gojčanin ubijeni su u petak u pucnjavi u centru Bara.

„Hicima kojim su ubijeni Dejan i Ljubomir, ranjeni smo svi.

Bar: Ubijena braća, osumnjičeni odavno poznat policiji >>>

Pet hiljada ljudi u Baru zapalilo svijeće protiv nasilja, novi skup u nedjelju veče >>>

Odgovor države na ponašanje barskih kriminalnih grupa biće agresivan >>>

Ugrožena je vjera u sistem vrijednosti na kojima počiva naša zajednica. Ugroženo je povjerenje u one koji su dužni da brinu o našoj bezbjednosti“, kaže se u saopštenju Markovića.

On smatra da su pucnji na braću Gojačanin – pucnji u državu.

Paljenje svijeća za poginule mladiće održano je u više crnogorskih gradova: Bar

"Poštovani građani, ostajte u uvjerenju da država neće dozvoliti da se ijedan njen građanin osjeća nesigurno i nebezbjedno“, poručio je Marković

„Jer, država – to je njen građanin. Svaki konkretan građanin, kojemu država garantuje slobodu i bezbijednost, zaštitu života, zdravlja, imovine i svakog drugog dobra“, kazao je Marković.

On je rekao da su se prevarili i preračunali oni sa druge strane zakona da je u njihovim rukama moć.

„U danima koji slijede uradićemo sve da se ovako nešto ne ponovi, prije svega u smislu podizanja odgovornosti ali i sposobnosti i odlučnosti institucija koje su odgovorne za borbu protiv svih oblika kriminala.

Čitav Bar se oprostio od braće Gojačanin, večeras okupljanja širom Crne Gore >>>

Bujiću određen pritvor do 30 dana >>>

Poštovani građani, ostajte u uvjerenju da država neće dozvoliti da se ijedan njen građanin osjeća nesigurno i nebezbjedno“, poručio je Marković.

On je u ime Vlade, i svoje ime, izrazio saučešće porodici Gojačanin, omladini i građanima Bara, ali i cijele Crne Gore, koji tuguju za sinovima, generacijskim drugovima i sugrađanima.

Galerija

Bonus video: